Les noves restriccions fan que s’aturi el mercat setmanal del dijous

0
529

Les noves mesures de la Generalitat de Catalunya per contenir la propagació de la Covid-19, publicades divendres, amb la limitació de l’aforament al 30%, impossibiliten la instal·lació dels grans mercats de venda ambulant. Per aquest motiu, els alcaldes de la Llagosta, Canovelles i Mollet del Vallès acorden suspendre els mercats ambulants en els seus municipis les dues properes setmanes.

Així ho han decidit davant de la impossibilitat de poder garantir el compliment de les mesures de salut i seguretat, per la Covid-19, donada la grandària dels seus mercats setmanals.

L’alcalde de la Llagosta i diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Óscar Sierra, ha recordat que “ara mateix la prioritat és la salut de tothom. Això no treu que, davant de la nova normativa de la Generalitat de Catalunya, aquesta trobi solucions urgents per pal·liar els danys econòmics per als marxants, els quals no tenen cap culpa de la situació que vivim. Des de la Diputació, recomanem el tancament de mercats de venda no sedentària de gran grandària, on és impossible garantir les noves mesures de seguretat i salut decretades per la Generalitat de Catalunya, i volem manifestar que el govern català no hauria d’haver traslladat mai aquesta responsabilitat a les alcaldies”.

Publicitat