Rafel Nadal presenta a la Llagosta ‘El fill de l’italià’

0
185

El periodista i escriptor gironí Rafel Nadal ha presentat a la Llagosta la seva novel·la El fill de l’italià, que va rebre el premi Ramon Llull 2019. L’acte ha estat organitzat per la Biblioteca de la Llagosta i s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda al Centre Cultural, amb mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19.

La història descobreix l’odissea d’un grup de mariners italians que es van refugiar a Caldes de Malavella el 1943 i com anys posteriors, un home vol conèixer els seus orígens. “La idea va sorgir d’una jornada de club de lectura, com aquesta de la Llagosta. En cinc minuts ja vaig agafar paper i llapis”, admet l’autor Rafel Nadal. La novel·la tracta d’en Mateu, que creix en una família trencada que no se sent seva i que, més endavant, descobreix que els seus orígens tenen relació amb els mariners. “Ell sempre va tenir clar que era diferent de l’entorn familiar que s’havia criat i sempre havia tingut inquietuds per conèixer la seva identitat. El més sorprenent és que tot això ho fa amb 70 anys”, comenta Nadal, que es mostra satisfet del recorregut de la novel·la des de la seva publicació, el 2019.

Mesures de seguretat amb la Biblioteca

En l’acte, han pres part prop d’una vintena d’assistents, que han hagut d’inscriure el seu nom i cognom, els han mesurat la temperatura i durant la trobada amb l’escriptor havien de portar la mascareta i seure’s respectant la distància de seguretat. L’acte ha estat moderat per la responsable del Club de Lectura, Conchi Fernández. “Estem treballant per obrir com més aviat millor les portes de la Biblioteca, però ara per ara s’ha d’accedir a l’equipament amb inscripció prèvia. Tenim activitats preparades i quan puguem obrir publicarem l’agenda d’activitats de l’últim trimestre del 2020”, diu Ángel Fernández, director de la Biblioteca.

Aquesta activitat ha suposat el tret de sortida de les activitats culturals del curs 2020-2021 de la Biblioteca de la Llagosta.

Publicitat