L’atur registra un descens de més de 20 persones al setembre

0
48

La xifra de persones sense feina a la Llagosta està per sota de les 1.000. El mes de setembre va acabar amb 983 veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), 24 menys que a l’agost. La taxa d’atur s’ha situat en el 15,21%.

El descens de la desocupació s’ha donat més en homes, 18, que en dones, 6. El setembre ha acabat amb 417 homes a l’atur davant de les 566 dones. Respecte a les mateixes dates de l’any passat, l’atur ha crescut en 71 homes i en 56 dones.

Per edats, la franja de 40 a 44 anys és la que ha disminuït més, amb 12 persones, seguit del col·lectiu de 45 a 49 anys, que ha baixat en 10. La resta ha registrat variacions menors, tant a la baixa com a l’alça.

En les dades per temps de durada en situació d’atur, destaca la baixada en 52 persones que portaven de 3 a 6 mesos sense feina. A la banda contrària, es troben les persones que porten de 6 a 9 mesos desocupats, que en són 35 més. Aquests dos grups són dels més nombrosos, amb 180 i 172 persones registrades a l’OTG, per darrere dels aturats i aturades de llarga durada, que ja fa més de dos anys que estan a l’atur i que ja en són 251.

Per estudis, el nombre de persones sense feina amb estudis obligatoris ha baixat en 19, tot i que representen el grup més nombrós, amb 651 inscrits i inscrites a l’OTG. La resta de nivells de formació ha registrat poca variació.

Per sectors econòmics, el de serveis té 22 persones menys aturades. Tot i això, aquest continua sent el que més desocupació registra, amb 700 persones sense feina, seguit del sector industrial, que en té 158 aturats i aturades, dos menys que a l’agost; la construcció amb 69, baixant en dues persones; les que no tenien ocupació anterior, que ha crescut en dues i se situa en 49 persones sense feina; i el sector agrícola, que es manté en les set persones aturades.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat al setembre en 752 persones i la taxa d’atur s’ha situat en el 13,06%. El mes passat va acabar amb 25.779 vallesans i vallesanes sense feina, 4.168 més que al setembre de 2019.

Canvi d’Oficina
L’Oficina de Treball de la Generalitat de Mollet del Vallès va canviar al juliol de seu. La nova oficina es troba al carrer de les Vinyes Altes, 4 de Mollet, a tocar de la Ronda de la Farinera, a l’alçada de la benzinera que hi ha a prop del Parc de Bombers.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí