Mor Juan Ramón Artero “Chicho”, guitarrista de Los Mojinos Escozios

0
192
Chicho (dreta), durant el seu darrer concert a la Llagosta


El llagostenc Juan Ramón Artero “Chicho” va morir aquest dissabte després d’una llarga malaltia. Nascut l’any 1962, Chicho era guitarrista de Los Mojinos Escozios. La seva vetlla té lloc al Tanatori de Santa Perpètua i la cerimònia de comiat es farà avui, a les 15.30 h, a l’Església de Sant Josep.

Chicho respirava la Llagosta pels quatre costats. A l’entrevista del 08centvint d’abril del 2018, va manifestar “Jo sí, visc a la Llagosta. L’únic. M’agrada la Llagosta, és un lloc tranquil, no tenim cinemes, ni pubs, ni…, però ho tenim tot a prop. Agafes el tren i en 20 minuts estàs al centre de Barcelona. Tenim a prop Sabadell, Granollers, … No tinc la necessitat de marxar, jo estic molt bé a casa meva”.

La carrera del guitarrista llagostenc ha estat molt llarga. Els seus inicis musicals es remunten a quan tenia 12 o 13 anys, amb una altre llagostenc que ja fa anys que ens va deixar, Toni Martínez. Quan ja eren una mica més grans van crear el grup Trauma. Martínez va ser el primer mànager de Los Mojinos Escozios. Chicho va crear després un altre dels grups llagostencs de referència, Boira.

La història amb Los Mojinos Escozios va començar l’any 1994. El 1995 gravaven la seva primera maqueta, que va sonar al programa La Jungla, de Cadena 100. A partir d’aquell moment, el grup va començar la seva cursa cap a l’estrellat i no ha parat de fer concerts. El llagostenc es va perdre part de la darrera gira de Los Mojinos amb el seu treball Semos los más grandes, a causa de la seva malaltia.

El llagostenc va gravar més de quinze àlbums, des del primer, l’any 1996 amb Los Mojinos Escozios, fins a l’últim, Semos los más grandes, l’any 2019. El grup va fer tres concerts a la Llagosta; el primer l’11 de juliol de 1998, el segon l’any 2011 i l’últim durant la Festa Major del 2018. Amb motiu d’aquest darrer concert, Chicho va dir: “aquí podem tocar el que vulguem, ja que molts no ens han vist mai. Està el show, la improvisació del Sevilla, ens fiquem molt amb nosaltres mateixos, … La gent passa dues hores de concert que flipan en colores”. Aquell any, Los Mojinos Escozios van ser els pregoners de la Festa Major.

Una de les darreres intervencions de Chicho va ser la seva participació al vídeo La Llagosta, volverá, que es va gravar durant la pandèmia, adreçat als veïns i veïnes de la nostra localitat i que es pot veure a Facebook.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí