Avui ha començat el curs escolar 2020-2021 a la Llagosta

0
563

Prop de 2.100 escolars han iniciat avui les classes, un dia més tard que a la resta de Catalunya, ja que ahir era festiu a la nostra localitat. A Infantil i Primària, aquest curs hi ha uns 1.270 infants matriculats. Pel que fa a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, hi ha uns 815 estudiants.

El curs ha començat marcat per la pandèmia de la Covid-19 i per les mesures que apliquen tots els col·legis de la nostra localitat per permetre que els nois i les noies mantinguin la seva activitat escolar. Pràcticament tots els alumnes han assistit a classe. En algun centre hi ha hagut alguna absència per algun cas de possible contagi, que s’ha quedat a casa.

Els centres escolars de la Llagosta apliquen les normes sanitàries i de seguretat que marca la normativa, entrades esglaonades o per accessos diferents, grups estables, torns i divisió d’espais a l’hora del pati, adaptació dels espais per crear itineraris de circulació, rentat sovint de les mans,… Abans d’anar a escola, les famílies han de prendre la temperatura dels infants. Si és superior a 37,5º o es tenen símptomes, no es podrà accedir al centre. Tots els majors de 6 anys han de portar la mascareta posada en tot moment. Al web Canal Salut, es poden consultar totes les mesures a tenir compte per les famílies i els protocols generals que s’apliquen als centres educatius.

Entrada a l’Escola Joan Maragall

A l’Escola Joan Maragall, on hi ha matriculats 372 alumnes, no han tingut l’ordre previst abans de l’entrada, ja que els faltava algun material. El centre ha establert cinc portes d’entrada a l’edifici de l’escola per evitar aglomeracions. Al pati es fan torns i l’espai està delimitat per nivells per evitar barrejar grups. El Departament d’Educació ha destinat un professor extra de reforç. Els cursos no s’han desdoblat, ja que hi ha nivells que la ràtio mitjana està entre els 20 i els 25 alumnes.

Infants de 1r de l’Escola Safa

L’Escola SAFA té 344 alumnes. La direcció ha destacat el bon comportament dels infants a l’hora d’entrar. En aquest centre també s’apliquen mesures com entrades esglaonades i per portes diferents. Els espais del col·legi els ha permès reduir ràtios als cursos més nombrosos com P4 i P5, on han fet 3 grups a cada nivell, i el mateix passa a 5è i 6è. A P3 s’ha optat per mantenir un grup però amb l’alumnat dividit en dues aules contigües connectades entre si. El mateix s’ha fet a 1r per qüestions pedagògiques. La SAFA ha rebut dos mestres de reforç.

Una de les entrades de Les Planes

L’Escola Les Planes ha destacat la bona disposició de les famílies. El centre manté també els grups estables, però sense poder haver doblat cap curs. L’entrada al centre, els torns al pati tant d’Infantil com de Primària, la higiene, el control aleatori de la temperatura a l’aula, són algunes de les mesures que es prenen. El centre té un professor de reforç, considerat insuficient per l’escola. Les Planes té aquest curs 350 alumnes.

Entrada a l’Escola Gilpe

A l’Escola concertada Gilpe, amb 206 alumnes, també han destacat que l’entrada ha estat més àgil de l’esperat. El col·legi ha desdoblat els dos cursos més nombrosos, 5è i 6è. Les entrades i sortides al centre es fan de forma esglaonada per horaris, igual que la sortida al pati. Aquesta escola és l’única que ha demanat fer servir un espai públic, en aquest cas, el Parc Popular, per poder fer alguna activitat física i sortides al pati. El centre espera rebre un professor de reforç.

Secundària
Avui també han començat les classes els joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà. A la Llagosta hi ha 628 nois i noies que fan ESO, 506 a l’Institut Marina i 122 a la Balmes. 99 joves estudiaran Batxillerat i 99 algun dels Cicles Formatius de Grau Mitjà del Marina. Els estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior començaran les classes el 21 de setembre.

A l’Institut Marina han distribuït els cursos per tenir el mínim d’alumnes possibles per aula. Els grups seran estables, així com els professors assignats. Les entrades estan repartides pels tres accessos al centre i l’alumnat, que haurà de fer servir mascareta, es mantindrà sempre a la mateixa aula. El pati també està dividit per zones i s’han establert horaris diferents per a cada curs. El centre també ha reforçat la neteja i la ventilació de l’equipament.

Al Centre de Secundària Balmes mantenen els quatre grups d’ESO. A més de les mesures de seguretat i higiene, el centre també ha establert horaris esglaonats d’entrada i sortida i torns a l’hora del pati.

Publicitat