La desocupació a la Llagosta creix en 38 persones al mes d’agost

0
330

L’atur a la Llagosta ha tornat a superar el miler de persones. Al mes d’agost el nombre de veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) es va incrementar en 38 persones, arribant als 1.007 aturats i aturades. La taxa de desocupació se situa en el 15,59%

Si comparem aquesta dada amb el mes d’agost de l’any passat, el creixement de l’atur ha estat inferior, ja que al 2019 van ser 50 les persones que es van quedar sense feina. L’augment del passat mes trenca amb dos mesos consecutius de davallada de la desocupació a la Llagosta i deixa en 153 persones més en situació d’atur respecte fa un any.

Per sexes, l’atur s’ha incrementat en 26 dones i dotze homes. L’agost va finalitzar amb 435 homes desocupats i 572 dones. Tot i això, l’increment relatiu en dotze mesos ha estat del 23,58% d’homes i el 13,94% de dones.

Per grups d’edats, n’hi ha tres que han experimentat un increment més destacat, el de 30 a 35 anys, amb disset aturats més, el de 40 a 44, amb dotze, i el de 50 a 54 amb set persones més sense feina. La resta han tingut poca variació.

Pel que fa a la durada en situació d’atur, el major augment d’aturats s’ha donat en aquelles persones que porten de sis a nou mesos sense feina, que en son 30 més, seguit de les que fa menys de tres mesos que estan a l’atur, que s’incrementa en catorze, i els que ja fa de dotze a quinze mesos que estan aturats, que també sumen catorze més. Per contra, el grup de persones que porta de tres a sis mesos s’ha reduït en 23, però es mantenen com a un dels col·lectius més nombrosos, amb 232 persones aturades, per darrera dels que porten més de dos anys a l’atur, que en son 247.

Per nivell de formació, pràcticament tots han vist com creixia el nombre d’inscrits a l’OTG. Les persones que tenen estudis bàsics (EGB o ESO) han sumat disset nous aturats. Aquest és el grup més nombrós amb 670 persones sense feina.

Per sectors econòmics, com cada final de temporada estival, el de serveis és el mes perjudicat per l’atur. De les 38 persones que s’han quedat sense feina aquest agost, 32 pertanyen a aquest sector. La resta es reparteixen entre la indústria (4), la construcció (1) i els registrats com sense ocupació anterior (1).

Al Vallès Oriental, l’increment de l’atur ha estat de 731 persones, arribant a les 26.531 inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat, amb una taxa de desocupació del 13,44%.

Publicitat