Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

Aprovat definitivament el pressupost municipal de 2020

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va desestimar ahir, durant una sessió extraordinària per videoconferència, les al·legacions presentades a l’aprovació inicial del pressupost municipal de 2020. Eva Miguel, regidora de La Llagosta en Comú (LLEC), havia presentat les al·legacions, que van ser desestimades perquè no estan fonamentades en els pressupòsits previstos a Llei d’Hisendes Locals com a únics motius de reclamació contra l’aprovació inicial del pressupost general municipal.

El punt va comptar amb el vot a favor del PSC, ERC i Cs, mentre que LLEC va votar en contra. Amb la desestimació de les al·legacions, el pressupost municipal de 2020 queda aprovat definitivament.

LLEC demanava en les seves al·legacions aclariments sobre les partides del pressupost relacionades amb la Covid-19, així com l’eliminació dels càrrecs d’assessorament extern de l’Ajuntament, entre d’altres.

La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez (PSC), es va comprometre a “anar donant totes les explicacions que fessin falta, amb la màxima transparència, sobre el destí final de les partides del pressupost relacionades amb la crisi provocada per la Covid-19”. Jiménez va dir també que alguns càrrecs externs són necessaris com a reforç.

La regidora de LLEC, Eva Miguel, es va mostrar sorpresa pel fet que no s’aprovessin les al·legacions i va recordar que “eren per aclarir punts del pressupost que són massa genèrics”.

L’alcalde, Óscar Sierra, va destacar que aquest pressupost “és per ajudar als veïns i veïnes en un any molt difícil”

El pressupost municipal de 2020 és d’11.303.913 euros. En el marc del Pacte per la reconstrucció, econòmica i social del municipi de la Llagosta, el pressupost destina 100.000 euros a l’àmbit del comerç per ajudar al comerç local en les despeses assumides referents a l’adquisició d’equips de protecció individual o adequació de locals, uns altres 100.000 euros a l’àmbit de la promoció econòmica per tal de destinar recursos a la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania i la lluita contra l’atur, i 100.000 euros més a l’àmbit del benestar social per tal de reforçar partides ja existents davant del previsible increment de sol·licituds i necessitats a cobrir.

L’apartat d’inversions compta amb una una partida de 625.128 euros. Destaquen els 240.000 euros per al canvi de la gespa del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert. També està prevista la redacció de projectes i inversions en matèria d’eficiència energètica que permetin assolir estalvi en consums futurs, així com l’adquisició d’equips informàtics que garanteixin i permetin una millor resposta dels serveis municipals davant d’un possible nou confinament.

Durant el ple, també estava previst aprovar la modificació del contracte per a la prestació del servei de l’Escola Bressol Municipal Cucutras. La modificació consistia en el tancament d’una aula de P1 a l’Escola Bressol Municipal Cucutras, donat l’augment de famílies amb teletreball que poden conciliar la vida laboral i familiar, fet sobrevingut per la situació excepcional provocada pel Covid-19.

L’alcalde va explicar que s’ha donat un augment en el nombre de matriculacions per al proper curs a l’Escola Bressol Municipal Cucutras i, per això, finalment s’ha decidit no suprimir cap aula.

Sierra va acabar el ple recordant al veïnat que s’ha de mantenir el distanciament social, portar la mascareta i rentar-se les mans sovint.

El ple extraordinari va durar mitja hora i es pot tornar a veure per Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/iV_cozSXNFE

Publicitat

Publicitat