El mes de juliol registra una nova baixada de l’atur a la Llagosta

1
133

Per segon mes consecutiu, l’atur ha baixat a la Llagosta. Al juliol, hi havia a la nostra localitat 71 persones menys sense feina. Això fa que el nombre de veïns i veïnes de la nostra població inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) estigui per sota del miler i se situï en 969, amb una taxa d’atur del 15%.

El mes passat, el nombre d’homes desocupats va disminuir en 29, mentre que el de dones va baixar en 42. Al juliol hi havia 423 homes sense feina i 546 dones. Respecte a les dades d’ara fa un any, hi ha 97 homes més aturats i 68 dones.

Per edats, totes les franges han experimentat un descens de la desocupació, excepte els de majors de 60 anys, que ha crescut en quatre. Destaca el grup de 20 a 24 anys, que ha baixat en 25, i els de 25 a 29 i de 30 a 34 anys, que ha disminuït en tretze cadascú. Actualment, tots els grups d’edat a partir dels 40 anys superen el centenar de persones desocupades.

Per durada en situació d’atur, es registra una major diversitat. Mentre que els que porten fins a tres mesos inscrits a l’OTG han baixat en 100 persones, els que porten entre 6 i 9 mesos han crescut en dinou. Aquesta franja és la més més persones aturades té, amb 255, seguida de la que ja fa més de 2 anys que busquen feina, que arriba a les 238.

Per estudis, aquest mes de juliol destaca el descens en 44 persones de les persones que tenen estudis secundaris. Aquest però, continua sent el grup que registra un major nombre d’aturats, amb 653. 

La baixada més important de la desocupació s’ha donat al sector serveis, amb 57 persones menys aturades. La indústria ha experimentat un descens de sis persones, la construcció de cinc i el col·lectiu sense ocupació anterior de tres. L’agricultura s’ha mantingut estable. 

Al Vallès Oriental, l’atur també ha baixat per segon mes consecutiu. Al juliol hi havia 895 persones menys sense feina. L’Oficina de Treball de la Generalitat registraba 25.800 vallesans i vallesanes desocupats, amb una taxa d’atur del 13,21%.

Publicitat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí