Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

La Llagosta planeja un parc de 6.689 metres quadrats al sector de Capresa, on es construiran 200 pisos

La Llagosta comptarà amb una nova zona verda de 6.689 metres quadrats en una part dels terrenys que actualment ocupa l’empresa Capresa. En aquest sector, es construiran 200 habitatges, 68 dels quals seran en règim de protecció. D’aquests, 34 seran de titularitat pública. També, està previst que l’Ajuntament pugui disposar en aquesta zona d’un solar de 536 metres quadrats per a equipaments.

L’Ajuntament modificarà dijous, durant un ple ordinari, el Pla General d’Ordenació Urbana de la Llagosta en l’àmbit del sector de la Miralda, on hi és actualment l’empresa Capresa, que ocupa 12.439 metres quadrats, per avançar en la transformació urbanística d’aquest espai. L’objectiu és adaptar el Pla General d’Ordenació Urbana de 1986 que afecta a aquell sector a les noves normatives. Així, en aquell document es contemplava una zona verda de 4.528 metres quadrats, que ara passarà a ser de 6.689 metres quadrats. A més, per millorar l’estacionament de vehicles es faran dues places d’aparcament per habitatge, en comptes d’una que preveia l’antiga normativa. Finalment, també s’establirà l’obligació de cedir a l’Ajuntament un percentatge dels metres previstos per construir que es destinaran a habitatge públic.

La zona verda prevista als terrenys de la Miralda connectarà amb el Parc Popular, mitjançant la reurbanització del carrer de Vic entre la rotonda de Primer de Maig i el carrer de Girona, que passarà a ser preferencial per als vianants. També es farà una connexió amb la plaça de l’Alcalde Francisco Javier Serrano per tal d’integrar aquest espai al tractament de la nova zona verda.

La vorera del carrer de Caldes s’ampliarà i es donarà continuïtat així al passeig de Joan Miró.

Una vegada aprovada la modificació urbanística en el ple de dijous, hi haurà un període d’exposició pública de dos mesos per presentar al·legacions. A final d’any, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona podria donar-li l’aprovació definitiva. Un cop aprovada definitivament la modificació, s’estableix el següent calendari d’actuacions: un any per a l’aprovació dels documents de gestió obligatoris i dos anys per finalitzar la urbanització de les zones verdes. A partir d’aquí, els propietaris tindran un període màxim de cinc anys per construir els habitatges, tenint en compte que durant els tres primers anys hauran d’estar enllestits els habitatges en règim protegit.

L’Ajuntament consultarà a la ciutadania el disseny de les zones verdes, que seran executades pel promotor sense cost per a l’Ajuntament.

L’empresa Capresa va començar la seva activitat a la Llagosta l’any 1960. Al PGOU de 1986 ja es contemplava la transformació del sector en zona verda i habitatges en el moment que cessés l’activitat de la fàbrica. A l’octubre de 2018, la direcció de l’empresa va anunciar la seva intenció de marxar de la Llagosta. A la primavera de 2019, va tancar la fàbrica. Ara, la modificació puntual del pla urbanístic adaptarà a la normativa actual i millorarà aquell sector.

La modificació urbanística del sector de la Miralda serà el tema més destacat del ple ordinari de juliol que celebrarà l’Ajuntament de la Llagosta dijous. El ple acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes. Les persones que vulguin participar-hi han d’omplir el formulari que trobaran al web municipal abans de les 12 hores de dijous.

Publicitat

Publicitat