Dijous, 25 abril 2024
14 C
La Llagosta

L’aprovació del pressupost municipal de 2020, principal punt del ple que se celebrarà aquesta tarda

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta sotmetrà avui a aprovació inicial el pressupost municipal per a aquest any 2020, que és d’11.303.913 euros. La sessió extraordinària començarà a les 19.45 hores i es podrà veure per Youtube.

El pressupost presenta uns números ajustats al moment social i sanitari actual, marcat per la pandèmia de la Covid-19. Des del govern socialista local, s’aposta per una màxima contenció de la despesa municipal, però sense descuidar l’atenció a les necessitats més bàsiques de la ciutadania de la Llagosta.

La Regidoria d’Economia i Hisenda tenia previst que el pressupost s’aprovés durant el primer trimestre d’aquest any, però la crisi sanitària ho va impedir i va obligar al govern local a modificar els seus plans i adaptar-los a la nova situació. En aquest nou pressupost s’han tingut en compte, per una banda, els criteris orientadors marcats al Pacte per la reconstrucció econòmica i social del municipi de la Llagosta i, per una altra, la previsió d’una greu crisi econòmica que faci minvar enormement els ingressos municipals. Això fa que es requereixi un pressupost molt ajustat i equilibrat reduint al màxim la despesa no imprescindible per tal de no descuidar les necessitats més bàsiques de cap veí o veïna del municipi.

En el marc del Pacte per la reconstrucció, el pressupost destina 100.000 euros a l’àmbit del comerç per ajudar al comerç local en les despeses assumides referents a l’adquisició d’equips de protecció individual o adequació de locals, uns altres 100.000 euros a l’àmbit de la promoció econòmica per tal de destinar recursos a la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania i la lluita contra l’atur, i 100.000 euros més a l’àmbit del benestar social per tal de reforçar partides ja existents davant del previsible increment de sol·licituds i necessitats a cobrir.

Inversions
En l’apartat d’inversions, amb una partida de 625.128 euros, l’Ajuntament continuarà amb el criteri de màxima austeritat davant de les incògnites de crisi econòmica futura. Així, es redueixen les inversions deixant únicament aquelles imprescindibles i altres partides destinades a cobrir possibles millores necessàries. Destaquen els 240.000 euros per al canvi de la gespa del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert. També està prevista la redacció de projectes i inversions en matèria d’eficiència energètica que permetin assolir estalvi en consums futurs, així com l’adquisició d’equips informàtics que garanteixin i permetin una millor resposta dels serveis municipals davant d’un possible nou confinament.

D’altra banda, en despesa política, es modifica el sistema de pagament i d’indemnitzacions als càrrecs electes de la corporació, però mantenint el mateix volum de despesa respecte a l’exercici anterior.

Amb el pressupost, s’aprovarà també l’estat de previsió d’ingressos i despeses de la societat mercantil Gestió Municipal del Sòl i Patrimoni per a l’exercici 2020, amb uns ingressos de 910.951,37 euros i unes despeses de 894.760,91 euros.

A més, durant el ple d’avui, s’acordarà que els dos dies de festa local del 2021 siguin el 19 de març i el 13 de setembre.

També està previst aprovar el nomenament de María Isabel Calzado com a Jutgessa de Pau substituta després de la renúncia de la persona que va ser escollida per a aquest càrrec.

Entre altres punts, també es ratificarà l’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta al manifest 28 de juny, Dia Internacional de l’orgull LGTBI+, aprovada per la Junta de Govern Local el 18 de juny.

Publicitat

Publicitat

Més notícies