Dissabte, 20 abril 2024
10.9 C
La Llagosta

La mascareta serà obligatòria a partir de demà dijous, malgrat que hi hagi prou distància

L’ús de la mascareta serà obligatori a partir de demà dijous, 9 de juliol, a Catalunya per a totes les persones majors de 6 anys, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat. Així ho ha aprovat avui dimecres el Procicat per frenar el ritme de contagis de coronavirus.

La mesura és d’obligat compliment a la via pública i en espais exteriors, en qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic i al transport públic. També, cal recordar que l’ús de mascareta també és obligatori en els centres sanitaris.

No caldrà portar mascareta en aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per discapacitat o raó de salut. Tampoc han de portar-la les que estiguin desenvolupant activitats en què l’ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l’esport.

L’incompliment de la norma, segons ha explicat en roda de premsa la portaveu del govern català, Meritxell Budó, és una multa de 100 euros.

Publicitat

Publicitat

Més notícies