Dilluns, 02 octubre 2023
20.4 C
La Llagosta

Aspayfacos adapta les activitats del seu Casal d’Estiu a la nova normalitat

Catorze persones amb diversitat funcional participen al Casal d’Estiu d’Aspayfacos. El projecte s’ha posat en marxa adaptant les activitats a les mesures d’higiene i seguretat necessàries en aquesta situació de Covid-19. El Casal es desenvolupa aquest any al Centre Cultural.

Des de l’entitat es va creure en la necessitat de tirar endavant el Casal d’Estiu després del confinament i de l’afectació que aquest ha tingut en les persones amb diversitat funcional. Segons la presidenta d’Aspayfacos, Mónica Reyes, “els nostres nois també han patit a la seva manera, i els pares també, en el fet que han perdut tot contacte amb la vida social, fins i tot alguns han desmillorat en mobilitat. I bé, els pares també han hagut d’exercir de monitors, de cuidadors, de psicòlegs,…”

L’associació que aplega als familiars de persones amb discapacitat psíquica de la nostra localitat es va posar en contacte amb l’Ajuntament per trobar un lloc adequat per fer el Casal, ja que el seu local de la plaça de Cinto Pagès és molt petit per poder mantenir les distàncies de seguretat. Finalment, es va decidir fer-ho al Centre Cultural, un espai ampli i que disposa d’aire condicionat. 

La participació es va fer de forma esglaonada per fer una petita adaptació a la nova situació. La setmana passada van assistir sis persones i aquesta ja ho fan les catorze participants. Quatre monitores són les encarregades de dinamitzar el Casal. Les activitats es desenvolupen de dilluns a dijous, de sis a vuit de la tarda. Sempre que es pot, es manté la distància de seguretat o, en es seu defecte es fa servir mascareta. Reyes confia que “la situació es normalitzi, que els nostre fills  puguin arrencar amb les seves activitats, sobretot que tornin a agafar aquesta autonomia de fer activitats junts i es desenganxin una miqueta dels pares.”

Publicitat

Publicitat

Més notícies