El mes de juny registra la primera baixada de l’atur en temps de Covid-19

0
487

L’atur a la Llagosta va baixar al mes de juny en 34 persones. Això fa que el mes passat es tanqués amb 1.040 veïns i veïnes de la nostra localitat sense feina. Aquest és el primer descens de l’atur després de tres mesos consecutius incrementant-se, principalment a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

La taxa de desocupats ha baixat lleugerament i s’ha situat en el 16,4 %. Si comparem les dades amb el juny del 2019, la taxa d’atur era llavors del 12,55 %,amb 804 persones sense feina. En aquell moment, l’atur va baixar en 22 persones, respecte al mes anterior.

La desocupació continua castigant més a les dones. De les 34 persones menys que hi ha aturades a la Llagosta, 33 són homes i tres, dones. El mes passat hi havia 452 homes sense feina i 588 dones. 

Per edats, pràcticament totes les franges d’edat han disminuït, Només tres grups d’edat han experimentat un lleuger increment, destacant les sis que tenen entre 25 i 29 anys. El col·lectiu més nombrós és el de 45 a 49 anys, amb 152 persones, i el que menys, el de menors de 20, amb 13.

Per durada en  situació d’atur, el de persones que porten desocupades menys de tres mesos ha baixat en 115. A l’altra banda es troba el grup que porta entre tres i sis mesos, que ha crescut en 61. Aquests dos col·lectius són els més nombrosos, amb 236 i 258 persones respectivament en situació d’atur.

Per sector econòmic, només dos han crescut lleugerament el nombre de desocupats, el de l’agricultura, amb un persona, i els de sense ocupació anterior, amb quatre. En el sector serveis, el mes de juny va acabar amb divuit persones menys aturades; l’industrial, amb onze menys i el de la construcció va baixar en deu.

Per ocupació, el grup d’artesans i treballadors de la indústria va baixar en disset persones; el de tècnics i professionals de suports va baixar en sis. La resta de grups va variar en poques persones.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït al juny en 76 persones. Amb 26.695 persones registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat, la taxa de desocupació se situa en el 13,79 %.

Publicitat