L’ambulatori de la Llagosta participa en un estudi internacional per diagnosticar el coronavirus amb la tos

1
1097
Raquel Ortega, directora del CAP La Llagosta.


El Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Llagosta participa en un estudi internacional per desenvolupar un algoritme d’intel·ligència artificial que detecti la Covid-19 mitjançant la tos. Aquest estudi, impulsat per la Universitat de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), està en una primera fase de treball de camp i no s’esperen resultats fins a meitats del 2021.

La fase pilot s’ha començat en ambulatoris de les regions sanitàries de Barcelona i el centre llagostenc ha estat un dels escollits per l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, que coordina l’estudi al territori. “Nosaltres participem en la recollida de dades i aportació de pacients a l’estudi”, admet la directora del CAP de la Llagosta, Raquel Ortega, que es mostra il·lusionada amb la possibilitat que amb aquest estudi “es pugui desenvolupar una intel·ligència artificial que determini el valor predictiu positiu d’infecció per coronavirus mitjançant la tos”.

En aquesta fase de recollida de dades, l’ambulatori llagostenc preveu una feina d’entre sis i dotze mesos. La participació en l’estudi de les persones és voluntària i es tracta d’un seguiment de 14 dies, enregistrant la veu i la tos. “Això després s’analitza amb un algoritme matemàtic, que ha de mirar la correlació amb les proves de coronavirus”, explica la directora de l’ambulatori llagostenc.

1 COMENTARI

  1. Me parece muy bien todo esto, pero quien puede pedir que le hagan este seguimiento, yo tengo 74 años y me gustaria podermelo hacer, espero me puedan decir algo, gracias.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí