Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta se suma al Dia de l’Orgull LGTBI+

L’Ajuntament  de la Llagosta se suma avui al Dia de l’Orgull LGTBI+. La darrera Junta de Govern Local va aprovar el manifest elaborat per la Diputació de Barcelona en el qual es manifesta el compromis dels ajuntaments de la provincia per assolir uns municipis lliures i diversos, respectuosos i oberts davant de la diversitat de les persones, maneres de ser, viure i estimar.

Al manifest es recorda l’origen de la commemoració d’aquesta jornada, el 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, la coneguda revolta Stonewall, on es va denunciar públicament per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBI. Aquells disturbis i manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i la dignitat del col·lectiu.

El document recorda que les persones LGTBI també s’han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la Covid-19, el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intrafamiliar, d’increment d’angoixa i de soledat entre d’altres. També indica que no es pot deixar de banda que en moments de crisi, malauradament, les persones del col·lectiu se situen en un punt de partida de desequitat.

L’Ajuntament manifesta la seva voluntat de continuar dissenyant polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment, apropant-se a les seves potencialitats i a les seves necessitats, en pro de millorar les seves condicions de vida. Perquè assolir i integrar la diversitat sexual i de gènere en la població, és sinònim d’obertura i progrés per a tota la societat, ja que els valors de la igualtat i l’equitat social són un indicador de salut en les societats democràtiques.

L’Ajuntament ha instal·lat una pancarta reivindicativa, amb el lema La Llagosta orgullosa, que vol mostrar el suport de la ciutadania de la nostra localitat a la diversitat sexual i de gènere, des de la vessant del seu orgull de ser i de mostrar-se al món tal com són. A més, durant el dia d’avui onejarà al pal de l’Ajuntament la bandera arc iris, símbol de la comunitat LGTBI+.

Publicitat

Publicitat