Óscar Sierra: “Aquest equip de govern i aquest alcalde no deixaran ningú enrere”

0
754

Com està la Llagosta després de rebre l’impacte de la Covid-19?
La Llagosta ha aguantat aquest primer cop del coronavirus, però ens han deixat algunes bones persones de la Llagosta i les vull tenir en la meva memòria sempre. Tenim molts veïns i veïnes que han perdut familiars i des d’aquí els vull enviar una forta abraça da. De tot ens podrem recuperar, podrem recuperar l’economia, podrem ajudar a la gent, però, evidentment, no podrem recuperar aquestes persones que ens falten i això és molt dur per a les famílies. La Llagosta s’anirà recuperant d’aquest primer cop i estarem al costat de tota la gent.

Es farà un homenatge a tots els veïns i veïnes que han mort per aquesta malaltia?
Amb el permís dels familiars, ja que els volem involucrar a tots, quan tinguem un moment, farem un acte al qual pugui venir tothom. No podem posar una data, perquè serà complicat poder fer l’homenatge d’aquest tipus a curt o mig termini.

L’Ajuntament ha aprovat un pla de reconstrucció amb una partida  de 300.000 euros. Quines són les principals accions que contempla?
Destinem 100.000 euros a  ampliar  la despesa social tant en criteris de benestar social com per ajudar famílies que han perdut la feina o que han deixat de tenir ingressos. En aquest sentit creiem que és molt oportú el Mínim Ingrés Vital que ha aprovat el Govern Central. Ajudarem en els tràmits per tal que les famílies puguin accedir-hi i tinguin garantits uns ingressos mínims. Els altres 200.000 euros es destinen a promoció  econòmica, al foment de l’ocupació i a ajudar als comerços. Hem tingut un problema molt greu, els comerços han hagut de tancar durant molt de temps; alguns encara estan tancats i per això els volem ajudar. Algunes mesures no seran econòmiques, com permetre l’ampliació de les terrasses. És molt important que es posi en marxa l’economia local i comencem a restablir la normalitat.

Hi haurà suficient amb 300.000 euros?
Potser no. Com a mínim serviran per tirar endavant aquest primer pla de xoc. Segons la capacitat pressupostària de l’Ajuntament, aquest pla es podrà ampliar. Tenim un greu problema d’ingressos. Durant aquests mesos hem retardat impostos. Alguns no es cobraran, com per exemple els vinculats al temps que no han estat operatives les terrasses o per la no celebració del mercat ambulant o part de la taxa de les escombraries per als comerços. També esperem comptar amb recursos supramunicipals.             

El pla de xoc ha comptat amb aportacions de tots els grups municipals. Com ho valora?
És un aspecte molt important. Tots els regidors i regidores d’aquest Ajuntament han posat el seu granet de sorra per poder tenir un pla de xoc de forma conjunta. Vull agrair sincerament el suport de l’oposició, perquè últimament mirem la televisió i l’únic que veiem és crispació i crítiques d’uns cap als altres. A la Llagosta no estem per picabaralles, és la política que està més a prop de la gent. Estem per ajudar. El que toca és sortir d’aquesta situació tots junts.

Què ha fet l’Ajuntament durant les darreres setmanes per ajudar la ciutadania?
El primer que hem volgut fer és tenir la gent ben informada. Des del primer moment vam posar en marxa diferents canals de comunicació. Hem mantingut oberta l’OAC amb cita prèvia així com la Seu Electrònica, vam crear un butlletí digital i una pàgina de Facebook per ajudar a trobar ocupació. Hem mantingut oberts els serveis més essencials, com la Policia Local i Serveis Socials, entre d’altres, per atendre les necessitats de la ciutadania. Tant el govern municipal com el personal de l’Ajuntament hem estat ràpids a adaptar-nos a la nova realitat. Hem donat la millor informació entots els canals que hem pogut. Tenim l’espai web Des de casa. Des del primer moment, hem ajudat la gent que tenia problemes als Serveis Socials.

El dia 21  s’acaba  l’estat  d’alarma. Però això no vol dir que torni la normalitat. Quin missatge vol transmetre a la ciutadania?
Encara tenim gent contagiada a la Llagosta. No tenim ningú a l’hospital, però el virus encara està aquí. Hem de mantenir les mesures de distanciament social i anar amb compte per evitar rebrots.

Vostè ha insistit molt que l’Ajuntament no deixarà ningú enrere.
Aquest equip de govern i aquest alcalde no deixaran ningú enrere. Estarem al costat de la gent. Ha crescut molt el nombre de persones que van a recollir els aliments que gestiona Rems. També ens arriben males notícies sobre grans empreses que volen tancar, com ara Nissan. Esperem que no passi.

Aquesta entrevista forma part del nou Butlletí d’informació editat per l’Ajuntament Per què aquest canvi?
Hem volgut modernitzar-lo i millorar-lo per aconseguir que tingui més acceptació encara per part de la ciutadania. Creiem que el canvi serà benvingut. Molta gent ens demanava que el fessin també en castellà.

Publicitat