Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

L’atur s’incrementa en 25 persones al mes de maig

L’atur a la Llagosta va continuar creixent al mes de maig, però a un ritme molt inferior que al de l’abril. El mes passat va acabar amb un increment de 25 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Això suposa que a 31 de maig hi havia a la nostra localitat 1.074 veïns i veïnes sense feina.

Tot i que el comportament no ha estat tan dolent com a altres municipis de la comarca, la Llagosta continua sent un dels pobles més castigats per l’atur. Respecte al mateix mes de l’any passat, la nostra localitat registra 248 persones més sense feina i ha passat d’una taxa d’atur del 12,85 % al 16,94%.

Una dada destacada de l’atur del mes de maig és que ha afectat exclusivament a dones, passant a les 591 sense feina. Els homes a l’atur es mantenen en 483. Pràcticament les noves aturades provenen del sector serveis, amb 21 noves inscrites a l’OTG. Tres provenen de la indústria i dues consten com sense ocupació anterior. A l’agricultura ha trobat feina una dona.

D’altra banda, si comparem la durada del temps en que es troben en situació d’atur, es dona el cas que les persones que porten fins a tres mesos sense feina han baixat en 57, mentre que les que fa entre tres i sis mesos que estan desocupades, en son 63 més. Els dos grups que més atur registren estan als dos extrems, els que porten fins a tres mesos arriben als 351, i els que ja fa més de 24 mesos que estan sense feina en són 224.

Per nivells de formació, les persones aturades que tenen estudis obligatoris s’han incrementat en 20 i les que provenen de programes de formació professional en vuit. La resta es mantenen estables o han baixat en una persona.

De les 1.074 persones aturades que hi ha a la Llagosta, 418 tenien ocupacions elementals, 227 provenen de la restauració i el comerç,113 són treballadors i treballadores de la indústria, la construcció o l’artesania i 110, empleats comptables o administratius. La resta baixen del centenar. Del món de l’agricultura i la ramaderia hi ha set persones aturades i directors o gerents, n’hi ha una.

Expedients de Regulació de Temporal d’Ocupació

D’altra banda, l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament de Treball, Afers socials i Famíia ha publicat les dades dels ERTO presentats fins a 1 de juny. A la Llagosta, durant aquesta època de pandèmi, s’han executat un total de 135 expedients, que han afectat 899 persones treballadores. Al Vallès Oriental, el nombre d’expedient de regulació arriben als 4.750, amb un total d’empleats afectats de 36.004.

Publicitat

Publicitat