Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

Més de 150 donacions de sang aconseguides aquesta setmana

El Banc de Sang ha recollit durant la campanya de captació que ha fet aquesta setmana a la Llagosta 155 donacions, 79 dimarts i 76 dimecres. La resposta de les persones donants de la nostra localitat ha complert les previsions del Banc de Sang, sobretot tenint en compte la situació d’alerta sanitària creada per la Covid-19.

Aquesta ha estat una campanya especial, ja que s’havia de reservar hora per donar sang per evitar al màxim el contacte entre donants. Inicialment, aquesta situació, sumada a la possible afectació per la pandèmia, feia dubtar sobre l’afluència de persones a la crida del Banc de Sang. Finalment, la resposta ha estat positiva i i es van omplir bona part de les hores programades. El nombre de donacions per jornada ha estat similar al de campanyes anteriors.

Aquests dos dies s’han registrat onze oferiments més, que no van poder donar sang per diversos motius, i quatre persones que es van inscriure al registre de medul·la òssia com a candidats a donar-ne en cas de trobar una persona compatible que en necessiti.

En aquesta campanya, concretament dimecres, es va poder realitzar donacions de plasma, ja que es comptava amb les condicions tècniques per poder fer-ho. Catorze persones, de les 76 que van passar a donar sang, van poder donar plasma. Aquest és un procés més lent que requereix que la persona donant estigui uns 45 minuts estirada per realitzar la donació.

Publicitat

Publicitat