Dimecres, 24 abril 2024
15.8 C
La Llagosta

Estefa Jémez penja les botes

La llagostenca Estefa Jémez ha penjat les botes aquesta setmana als 28 anys per una malaltia crònica, que afecta les articulacions. Concretament la malaltia s’anomena espondilitis anquilosant i li va ser diagnosticada fa uns mesos, després de gairebé dues temporades sense poder jugar cap partit per anar encadenant diverses lesions.

L’esportista de la nostra localitat ha desenvolupat la seva activitat a la Concòrdia, el Femsiport i els darrers anys a l’AE Penya Esplugues. “La Concòrdia és com si fos la meva família, el Femisport em va permetre donar la meva millor versió i amb la Penya Esplugues, malauradament, no vaig poder esclatar tot el meu potencial”, reflexiona Estefa Jémez, que se satisfà de la llarga trajectòria desenvolupada tot i retir-se en una curta edat: “encara em quedaven cinc anys bons i això que porto dos sense poder jugar”.

Jémez va començar a practicar el futbol sala amb la Concòrdia amb 12 anys en un equip cadet-juvenil, però amb 13 anys ja va formar part del sènior femení. La llagostenca, amb un grup de noies de la localitat principalment, van aconseguir guanyar lligues i passar de la Segona B catalana femenina fins a la Segona Divisió espanyola, aconseguint pujar cinc categories. “Ningú s’esperava que féssim uns anys tan bons, va ser un esclat esportiu d’un grup d’amigues, que vam aconseguir pujar fins a la segona màxima categoria estatal”, recorda Jémez.

La temporada 2016-2017 va fitxar pel Femisport i un any després celebrava el títol de lliga del grup 2 de la Segona Divisió i la llagostenca marcava el gol que permetia l’ascens a la Primera Divisió en el partit de tornada de la promoció d’ascens. “Aquell va ser precisament el meu últim gol, i quin gol, un gol que ens va permetre pujar a la màxima categoria del futbol sala espanyol”, assenyala Jémez. Posteriorment el Femisport va ajuntar-se amb la Penya Esplugues i la llagostenca va passar a l’equip absolut, a la Primera Divisió, que per culpa de les lesions no va poder debutar. “Em quedarà no haver anat amb l’absoluta espanyola”, diu.

A banda dels títols de lliga o de Copa Catalunya, Estefa Jémez també va participar en diversos partits internacionals de la selecció de Catalunya. “Vam anar al Japó i a Hongria, va ser una experiència brutal. És un dels millors records que guardaré, per sempre”, explica. Fins i tot, Jémez va ser nominada al premi de millor jugadora de futbol sala de Catalunya absoluta de la temporada 2016-2017, per la Federació Catalana de Futbol (FCF).  

Estefa Jémez està centrada ara a superar la malaltia, que és crònica, i continuar vinculada amb el futbol sala en les banquetes. Aquesta temporada feia de segona entrenadora i preparadora física de l’equip juvenil de l’AE Penya Esplugues, que confia continuar el proper curs. “No m’ho esperava però ha fet novament que em desperti aquella cosa. Vull continuar com a formadora, entrenar i formar”, augura la llagostenca, que afronta amb il·lusió la seva nova etapa com a tècnica.

L’esportista de la nostra localitat va comunicar la seva decisió de retirar-se pel seu perfil de Facebook, que ha rebut moltíssimes mostres de suport, entre elles, excompanyes, tècnics, o clubs. “M’han escrit coses molt boniques, com ara que sóc l’essència, el somriure… estic contenta que amb el meu futbol hagi transmès això”, remarca Jémez, que també ha rebut el suport de la Federació Catalana de Futbol.

Publicitat

Publicitat

Més notícies