El Banc de Sang farà dues captacions a la Llagosta els dies 2 i 3 de juny

0
115

La Llagosta acollirà els dies 2 i 3 de juny dues jornades especials de captació de sang. L’activitat es desenvoluparà al Centre Cultural de la plaça de l’Alcalde Sisó Pons de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

En aquesta ocasió, per poder donar sang cal reservar hora a https://www.donarsang.gencat.cat/ca/

Per accedir al Centre Cultural, caldrà portar guants i mascareta. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19. Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa.

El coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Publicitat