Diumenge, 03 desembre 2023
10.4 C
La Llagosta

L’Ajuntament destinarà 300.000 euros per a la reconstrucció social i econòmica per la Covid-19

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir durant la celebració telemàtica del ple ordinari de maig la Declaració Institucional Pacte per la Reconstrucció Econòmica i Social del municipi de la Llagosta arran de l’emergència sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19. El Consistori destinarà uns 300.000 euros a ajudes socials i a comerços locals, a promoció econòmica i a plans d’ocupació.

El pacte, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, contempla els següents temes: la prevenció sanitària com a primer pas, protecció social dels nostres veïns i veïnes, reactivació de l’economia local, foment de l’ocupació, protecció mediambiental, igualtat, accés a l’educació per a tots els nens i nenes del municipi, la cultura no s’atura, l’esport com a forma de vida i eina socialitzadora, assessorament i acompanyament del jovent, protecció del col·lectiu de gent gran i una ciutadania ben informada.

L’alcalde, Óscar Sierra, va agrair les aportacions de tots els grups. “Donem un gran exemple”, va dir l’alcalde, que va explicar que “moltes de les propostes del pla ja s’han fet”. Dels 300.000 euros, 200.000 es destinaran a promoció econòmica, ocupació i ajuts al comerç local, i els altres 100.000, a serveis socials. “Hem de protegir la ciutadania i l’economia local”, va destacar l’alcalde.

“Haurem de fer un gran esforç econòmic amb l’objectiu que ningú no es quedi enrere”, va dir Marc Ruiz, regidor del PSC.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal d’ERC, Xavier Cols, va assegurar que es tracta de “pal·liar les tràgiques conseqüències de la pandèmia”. La regidora de LLEC, Eva Miguel, va matisar que el document “és massa genèric, falta el com i el quan”. El regidor de Cs, Jorge Sabanza, va mostrar el seu suport “total per resoldre els problemes generats per la Covid-19”.

Durant la celebració del ple, també es va aprovar per unanimitat una declaració institucional de l’Ajuntament de la Llagosta sobre la decisió adoptada per Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya. El text mostra el suport del Consistori a la plantilla de Nissan. L’Ajuntament expresa la seva preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà en primer terme per als treballadors i treballadores de Nissan a Catalunya i també per al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

L’Ajuntament emplaça al Govern Central i a la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.

“Hem de buscar fórmules per mantenir els llocs de treball, aquesta lluita no s’ha acabat”, va assegurar l’alcalde, mentre que Conchi Jiménez, regidora del PSC, va insistir que “cal lluitar i negociar fins al darrer moment”.

“Esperem que el Govern Central i la Generalitat no posin les coses fàcils a Nissan”, va dir Xavier Cols (ERC). L’edil de LLEC, Eva Miguel, va mostrar “el suport incondicional als treballadors i treballadores de Nissan”.

Durant la sessió es va donar compte del decret d’Alcaldia d’aprovació de la liquidació del pressupost municipal de 2019 amb un resultat positiu de 378.069,56 euros. El decret aprovava el romanent líquid de tresoreria, que un cop deduïda la provisió d’insolvències i els saldos amb finançament afectat, ascendeix a la quantitat positiva d’1.309.128,48 euros. Tambe fixava la xifra per la provisió d’insolvències sobre els ingressos pendents de cobrament a 31 de desembre de 2019 en la quantitat de 815.986,12 euros.

També es va aprovar una modificació pressupostària de gairebé 9.500 euros, que es destinaran a l’adequació d’edificis públics i a la compra de mobiliari. El punt va comptar amb el vot a favor del PSC i Cs i les abstencions d’ERC i LLEC.

El ple va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió, que va durar poc més d’una hora, va poder ser seguida per Youtube i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies