Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament celebrarà dijous el ple ordinari del mes de maig

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà dijous a partir de les 19 hores de forma telemàtica el ple ordinari del mes de maig. El punt més important de l’ordre del dia és l’aprovació de la Declaració Institucional Pacte per la Reconstrucció Econòmica i Social del municipi de la Llagosta arran de l’emergència sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19. L’Ajuntament destinarà uns 300.000 euros a ajudes socials i a comerços locals, a promoció econòmica i a plans d’ocupació.

El pacte contempla els següents temes: la prevenció sanitària com a primer pas, protecció social dels nostres veïns i veïnes, reactivació de l’economia local, foment de l’ocupació, protecció mediambiental, igualtat, accés a l’educació per a tots els nens i nenes del municipi, la cultura no s’atura, l’esport com a forma de vida i eina socialitzadora, assessorament i acompanyament del jovent, protecció del col·lectiu de gent gran i una ciutadania ben informada.

Durant la celebració del ple, també s’aprovarà una declaració institucional de l’Ajuntament de la Llagosta de suport als treballadors i treballadores de l’empresa Nissan a Catalunya, que des del 4 de maig estan en vaga. El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta insta a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern Central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.

Durant la sessió també es donarà compte del decret d’Alcaldia d’aprovació de la liquidació del pressupost municipal de 2019 amb un resultat positiu de 378.069,56 euros. El decret aprovava el romanent líquid de tresoreria, que un cop deduïda la provisió d’insolvències i els saldos amb finançament afectat, ascendeix a la quantitat positiva d’1.309.128,48 euros. Tambe fixava la xifra per la provisió d’insolvències sobre els ingressos pendents de cobrament a 31 de desembre de 2019 en la quantitat de 815.986,12 euros.

També està previst aprovar una modificació pressupostària de gairebé 9.500 euros, que es destinaran a l’adequació d’edificis públics i a la compra de mobiliari.

El ple acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes. Les persones que vulguin participar-hi han d’omplir el formulari que trobaran al web municipal abans de les 12 hores de demà dijous.

La sessió es podrà seguir per Youtube i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat