Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet es reuneix per conèixer l’evolució de la Covid-19

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) s’ha reunit avui per videoconferència per tal d’exposar l’evolució de la situació relacionada amb la Covid-19 al llarg dels últims tres mesos i posar sobre la taula les necessitats futures. Al llarg de la reunió, els alcaldes, entre els quals hi havia el de la Llagosta, Óscar Sierra, han coincidit en diferents punts.

Tots els alcaldes del Baix Vallès volen fer arribar amb unanimitat el seu més sentit agraïment als professionals sanitaris de l’FSM de l’hospital, del sociosanitari i de les residències així com a tots els professionals d’atenció primària que al llarg d’aquests tres mesos han estat fent front a la Covid-19 amb professionalitat, escalf i molt compromís.

També volen enviar el seu més profund agraïment per la responsabilitat mostrada per tota la població durant el període de confinament, gràcies a la qual ha estat possible la contenció del virus i la davallada dels contagis arreu del territori. Especialment els alcaldes han fet èmfasi en totes aquelles persones particulars, associacions, entitats i empreses que han estat col·laborant de moltes maneres diferents per tal d’aportar el seu gra de sorra en el benestar dels professionals sanitaris i de tota la població.

A més, transmeten a la població un missatge clar d’alerta. Estem iniciant el des confinament però encara s’ha d’actuar amb molta prudència i respectar amb rigor la normativa vigent per tal d’assegurar que no hi hagi un rebrot de la malaltia. És responsabilitat de tots ajudar a garantir la salut dels nostres conciutadans i especialment de les persones més vulnerables.

Tamé posen de manifest l’augment de les necessitats sanitàries de la població de referència del Baix Vallès i l’augment progressiu de la complexitat dels serveis que té el territori que demanen el seu adequat finançament, juntament amb la necessària reflexió sobre el model de dependència pel futur que garanteixi el suficient nivell de benestar de les persones més vulnerables.

Durant la reunió, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha insistit que l’Hospital de Mollet ha de tenir una major dotació de mitjans i de finançament com tenen altres hospitals de Catalunya que donen servei al mateix nombre d’habitants. Sierra ha recodat que la nostra zona és molt densa i amb moltat mobilitat i això beneficia als contagis, per la qual cosa l’Hospital de Mollet ha d’estar preparat per donar resposta als possibles rebrots.

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet és un òrgan consultiu, de rendició de comptes, que es reuneix periòdicament i de forma rotativa pels diferents municipis de l’àrea d’influència de l’FSM. El seu objectiu és presentar de forma transparent i conjunta als alcaldes de cada municipi les principals dades d’activitat i projectes estratègics de l’FSM, a la vegada que obre un espai de diàleg per exposar les necessitats de cada municipi i plantejar conjuntament l’estratègia i prioritats futures.

La Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada. La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants dels 11 municipis del Vallès Oriental i del Vallès Occidental.

Publicitat

Publicitat