Dijous, 01 desembre 2022
9.5 C
La Llagosta

Setze ajuntaments estalviaran amb la reducció de la potència contractada

Setze ajuntaments del Vallès Oriental, entre ells el de la Llagosta, s’han interessat per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) d’ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estiguin tancats per la COVID-19. En total s’han reduït 4.528 kW de potència contractada, la qual cosa representarà un estalvi de 16.794 euros mensuals entre tots els municipis mentre els equipaments estiguin tancats per la pandèmia de la Covid-19.

Des del Servei, ja s’han tramitat les reduccions de la potència contractada a 24 edificis culturals, 36 escoles, 24 edificis esportius i 10 edificis administratius. Els municipis on s’han tramitat els canvis són Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, la Llagosta, les Franqueses del Vallès, Gualba, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vallromanes.

Des del Consell Comarcal, s’han fet tots els tràmits necessaris per als ajuntaments que  ho han confirmat, tant per reduir potències com després per recuperar-les.

S’ha de destacar que a 28 subministraments no s’ha pogut tramitar les reduccions de potència degut a una incidència en els sistemes interns de l’empresa comercialitzadora d’electricitat i això ha comportat deixar d’estalviar 6.518 euros.

La proposta s’havia fet a 18 ajuntaments amb un estalvi calculat de 25.000 euros en conjunt, però finalment han estat 16 els interessats.

Publicitat

Publicitat