Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

L’Hospital de Mollet només té 10 persones ingressades per la Covid-19

L’Hospital de Mollet segueix en una fase de decreixement en relació a la presència de la Covid-19. Actualment, hi ha en aquest centre 10 persones en procés Covid, centralitzades en una única àrea d’hospitalització. A banda d’aquesta excepció, la resta de l’Hospital està lliure de Covid. 

Les altes acumulades sumen gairebé 500 persones i, en relació a la setmana passada només, hi ha hagut una defunció. Així mateix, els professionals en situació d’aïllament representen ja menys de l’1% del total l ocupació de l’UCI és del 30%.

“L’escalada de la Covid-19 va implicart canvis en l’organització, canvis estructurals, funcionals que van requerir un important esforç per part de tots. Està requerint un esforç similar tornar a un estat de nova normalitat, que s’ha d’anar introduint sempre mantenint una mirada responsable i prudent cap a l’evolució de la situació epidemiològica”, explica Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet.

A dia d’avui, la principal acció és seguir augmentant la quantia de consultes externes que realitza l’Hospital, ja siguin per telèfon o presencials, i el nombre de cirurgies i exploracions programades. Concretament, aquests dies s’han realitzat al voltant de 1.000 consultes externes diàries i 100 cirurgies setmanals. El reinici de l’activitat de l’àrea d’obstetrícia i concretament dels parts es realitzarà durant la Fase 1 del nostre territori.

La Covid-19 i el retorn a la nova normalitat està implicant reptes i alguns canvis de funcionament del centre com el nombre de persones que poden estar a una sala d’espera o els controls que es requereixen per accedir a l’hospital per tal d’assegurar que segueixi lliure de la Covid-19. També augmentarà el nombre de consultes externes que es realitzaran de forma telemàtica sempre que la situació del pacient i el cas particular ho permetin. “Alguns d’aquests canvis pot ser que hagin vingut per quedar-se”, explica Jaume Duran, que manifesta que, de moment, haurem d’aprendre a conviure amb la Covid-19 i adaptar-nos a una nova manera de fer les coses.

Publicitat

Publicitat