Dissabte, 20 abril 2024
12.4 C
La Llagosta

Mascarillas Solidarias confecciona més de 42.000 mascaretes

Després de gairebé dos mesos de treball voluntari i altruista, des de Mascarillas Solidarias La Llagosta han fet balanç de la tasca que han dut a terme durant tot aquest temps. Més de cent persones s’han dedicat a cosir i coor­dinar els esforços del col·lectiu. Gràcies a aquesta tasca, han confeccionat i distribuït més de 40.000 mascaretes per a adults i 2.000 infantils. I tot amb l’inestimable ajut de les empreses que els han donat desinteressadament un bon nombre de metres de tela, plàstic, gomes, velcro, microfibra i fil, que també els han permès confeccionar unes 4.700 bates sanitàries.

Mascarillas Solidarias La Llagosta va sorgir a l’inici del confinament gràcies a quatre comerços: Tapicería Liébana, El Taller de Ideo, La Costurera i Foto Estudi Damián. En poc temps, i amb la voluntat de pal·liar el dèficit de mascaretes i bates sanitàries que hi havia als hospitals, ambulatoris, residències geriàtriques, policies i entre la ciutadania en general, van aconseguir aplegar una xarxa de més de cent persones col·laboradores.

El col·lectiu es mostra orgullós per la tasca, la dedicació i les donacions de material que ha aconseguit transformar en estris que ara per ara ja formen part del nostre dia a dia per lluitar contra la Covid-19. Han aportat material a hospitals (Hospital General de Granollers, Hospital de Mollet, Hospital de Sant Pau, Hospital del Mar, Hospital Clínic, Hospital del Parc Taulí, Hospital de Can Ruti i Clínica del Pilar) i als ambulatoris de la Llagosta, Santa Perpètua i Montcada.

També a ajuntaments, centres d’acollida de menors, residències d’avis, Policia Local de la Llagosta i Santa Perpètua de Mogoda, als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, el Cos Nacio­nal de Policia, Càritas, farmàcies, empreses i comerços. Tot amb el suport d’una trentena d’empreses i particulars: uns han donat el material de confecció i altres han col·laborat estretament amb Mascarillas Solidarias en diferents tasques d’aquest projecte. I, especialment, han comptat amb el suport de Protecció Civil la Llagosta.

“Estem molt satisfets de l’esforç altruista de les 130 persones que han fet possible Mascarillas Solidarias La Llagosta per pal·liar els efectes de la pandèmia, lluitar contra els efectes del confinament i, modestament, haver aconseguit frenar els contagis i molt probablement salvar vides. Moltíssimes gràcies a tothom!”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies