Dijous, 01 desembre 2022
9.5 C
La Llagosta

La taxa d’atur arriba al 16,55 %, amb un increment de 131 persones

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes d’abril en 131 persones. Això suposa que al mes passat hi havia registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat 1.049 veïns i veïnes de la nostra localitat. Respecte al mateix mes de l’any passat, la desocupació ha pujat en 197 persones. La taxa d’atur se situa ara en el 16,55 %, al març era del 14,07 %.

A principis d’any, hi havia al nostre municipi 851 persones sense feina i una taxa d’atur del 13,2 %. Per trobar una xifra superior al 14,48 % d’aquest mes d’abril, hem d’anar fins al maig del 2017, quan la taxa d’atur es va situar en el 14,52 %, però amb un nombre de persones desocupades inferior, concretament 917.

Al mes d’abril, l’atur ha afectat a més homes que a dones, 88 davant 43. Tot i això, el nombre de dones sense feina arriba a les 566 i el d’homes se situa en els 483. En els darrers dotze mesos la variació relativa de l’atur masculí s’ha incrementat en un 31,61 % i la desocupació femenina en un 16,7 %.

Si analitzem per edats, pràcticament totes les franges han experimentat un increment notable, que van des dels onze nous aturats de 50 a 54 anys, als 23 que tenen entre 45 a 49. Els que tenen més de 60 anys han pujat en dues persones i els menors de 20, en quatre.

Per temps en situació d’atur les dues franges oposades són les que més atur registren. El grup de persones que porten fins a tres mesos desocupats arriben a les 408 i s’han incrementat en 67 durant el darrer mes. Els que ja fa més de dos anys que estan sense feina son 217 en total, vuit més que a l’abril. L’altre grup més nombrós és el que porta entre tres i sis mesos a l’atur, que arriben a les 137 persones.

Una altra dada destacada són els 96 nous aturats i aturades que s’engloben en el col·lectiu de persones amb estudis bàsics (EGB o ESO). Aquest grup arriba a les 697 persones sense feina. Les persones amb estudis universitaris de primer cicle son les úniques que es mantenen estables pel que fa a l’atur, amb deu persones, el mateix nombre que al març.

Com ja era d’esperar, el sector serveis és el que més està patint aquesta situació provocada per la pandèmia de la Covid-19. El mes passat, l’atur en aquest sector es va incrementar en 91 persones i ja en son 744 les que estan cercant feina. Al sector industrial, la desocupació ha sumat 21 aturats més, arribant als 170. La construcció suma disset noves persones sense feina, 85 en total. El col·lectiu sense ocupació anterior suma 43 aturats, dos més que al març. Per últim, a la Llagosta hi ha set persones vinculades a l’agricultura sense feina, les mateixes que el mes anterior.

Al Vallès Oriental, l’atur s’ha incrementat a l’abril en 2.732 persones i superen ja les 25 mil, concretament a la nostra comarca hi ha 25.545 aturats i aturades. La taxa d’atur comarcal ha passat del 11,55 % al 13,2 %

Publicitat

Publicitat