Dilluns, 25 setembre 2023
18.5 C
La Llagosta

Les regidories de Serveis Socials reconeixen l’esforç dels professionals per garantir serveis essencials

Els responsables polítics de Serveis Socials dels ajuntaments del Vallès Oriental i el Consell Comarcal es van reunir dimarts de manera telemàtica per compartir i coordinar les actuacions que en aquest àmbit s’estan desenvolupant als municipis. Com a representant del Consistori llagostenc, hi va participar el regidor Mariano García.

A la reunió, presidida per la consellera de Polítiques Socials i Igualtat, Roser Colomé, tothom va voler fer un reconeixement especial al personal de Serveis Socials pel seu compromís i esforç per garantir, com a servei essencial, l’atenció a les persones.

A la reunió, a la qual van assistir 30 persones, es van compartir les mesures més rellevants que està adoptant cada ens local per garantir l’atenció a persones especialment vulnerables com a conseqüència del Covid-19.

Des del Consell Comarcal, es va donar compte de la implementació de les mesures i instruccions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a l’Àrea bàsica de Serveis Socials resta de municipis (menors de 20.000 habitants), amb el desplegament de mesures d’alimentació a menors vulnerables, desplegament de mesures per a persones sense sostre i atenció a persones afectades pel tancament dels centres de dia.

Es va explicar també que s’ha pogut donar continuïtat als serveis i accions que es vénen desenvolupant en suport i coordinació dels serveis socials, infància, dona, cohesió, nova ciutadania i migració, autonomia i gent gran.

Per altra banda, tots els assistents van posar de manifest la seva preocupació per les conseqüències de la crisi sanitària en la seva dimensió econòmica i també social i l’impacte que pot tenir en el sistema de serveis socials.

En aquest sentit, es va reivindicar la necessitat de buscar mecanismes per garantir uns serveis que siguin eficients i que no es col·lapsin.

Publicitat

Publicitat

Més notícies