Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

El ple aprova inicialment endurir les sancions per les infraccions a les defecacions dels animals de companyia i pels residus de guants i mascaretes

El ple ordinari ha aprovat per unanimitat l’aprovació de forma inicial de la modificació de l’Ordenança de convivència ciutadania i de la via pública del municipi de la Llagosta. La proposta endureix el grau de regulació, de lleu a greu, les infraccions corresponents a les defecacions dels animals domèstics de companyia i la gestió dels residus de plàstic, especialment els residus sanitaris, com ara guants o mascaretes.

A partir de la declaració de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de la Llagosta ha detectat un increment en el nombre de defecacions d’animals domèstics als carrers, així com en el volum de deixalles mal gestionades a la via pública, especialment guants de plàstic, mascaretes o altres embolcalls de plàstic. D’aquesta manera la sanció de cadascuna de les infraccions passa a ser de 401 a 1.200 euros. Anteriorment, era de 100 a 400 euros. “Hem detectat que hi ha un increment i cal considerar que si els serveis de neteja dediquen més temps a la neteja de la Llagosta, es dedica també menys temps a desinfectar”, va explicar l’alcalde Óscar Sierra.

El portaveu d’ERC, Xavier Cols, va considerar si aquestes infraccions, un cop passi la situació global pel coronavirus, es tornarien a tipificar com a lleus. Pel que fa a la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va contestar-li que “la mesura ha vingut per quedar-se”.

Durant el ple, també s’han ratificat per unanimitat els diferents decrets d’Alcaldia en relació amb la gestió de la crisi sanitària i l’estat d’alarma provocat per la Covid-19. A més, el ple ha ratificat la proposta aprovada per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Llagosta el 5 de març d’adhesió del Consistori llagostenc al manifest de la Diputació de Barcelona “8 de març de 2020. Dia Internacional de les Dones. Per un futur radicalment igualitari”, i, també, ha donat suport al manifest “A la Llagosta i al Món reivindiquem el mateix sou per la mateixa feina”.

En l’àmbit econòmic, s’ha aprovat el cànon corresponent a l’explotació de l’aparcament de camions de Can Donadéu entre març del 2019 i febrer del 2020. L’Associació de Transportistes de la Llagosta, que és l’entitat que gestiona aquest equipament, haurà de pagar 11.752,48 euros en quotes mensuals fins al febrer de 2021. També s’ha donat llum verda al conveni de col·laboració per a l’establiment de les condicions de gestió i funcionament dels ajuts de menjador entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de la Llagosta amb efectes des de l’1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2023.

L’últim punt a tractar en l’ordre del dia ha estat l’aprovació del contingut i la signatura Addenda 2020 al 6è Conveni interadministratiu de col·laboració per a la coordinació, la programació i el finançament de Serveis Socials entre les dues administracions de l’Ajuntament de la Llagosta i el Consell Comarcal.

El ple ha acabat amb el torn de precs i preguntes dels regidors i regidores i de la ciutadania. El ple ha estat telemàtic i s’ha pogut seguir pel canal de Youtube de l’Ajuntament de la Llagosta i per Ràdio la Llagosta, emissora municipal.

Minut de silenci i aplaudiments als sanitaris

El ple ordinari del mes d’abril, telemàtic, ha començat amb un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19. A més, quan es portava una hora de sessió ordinària s’ha decidit fer una pausa d’uns minuts per aplaudir, prop de les 20 h, als sanitaris.

Publicitat

Publicitat