Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament posa a disposició de dones maltractades una guia

L’Ajuntament de la Llagosta ha elaborat una guia per a dones en situació de violència masclista durant el confinament derivat de l’estat d’alarma pel Covid-19. En primer lloc, s’ha de tenir en compte que, si una dona es troba en una situació d’emergència o de perill, cal que truqui al telèfon 112.

Si necessita parlar sobre com es troba, suport psicològic o assessorament jurídic; a part de buscar suport de familiars i amistats de confiança perquè l’ajudin en aquests moments difícils, pot contactar amb els següents recursos:

– Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de l’Ajuntament de la Llagosta. Atén tant per telèfon com per WhatsApp al 650 95 71 91 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h. També fa atenció per correu electrònic a l’adreça llgt.igualtat@llagosta.cat. La psicòloga i la jurista atenen telefònicament amb visites concertades. Des del CIRD, s’ha posat en marxa un grup de difusió via WhatsApp a través del qual s’enviaran periòdicament, a les dones que així ho sol·licitin, recursos i continguts de suport i acompanyament per fer el confinament més amable. Es pot sol·licitar l’alta enviant un WhatsApp al telèfon 650 95 71 91.

– Serveis socials de l’Ajuntament de la Llagosta. Trucar al 93 560 39 11 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

– Telèfon d’atenció 24 hores a la violència masclista, 900 900 120. Atén en 52 idiomes, és gratuït i la trucada no deixa rastre a la factura ni en la marcació del mòbil. Assessorament de tots els recursos disponibles i drets de les dones en situació de violència masclista. Aquest servei també atén a través de l’adreça de correu 900900120@gencat.cat. Aquest sistema pot ser més operatiu si la dona es troba confinada amb l’agressor. Es demana l’especial col·laboració de les persones de l’entorn, per tal que si la dona no pot efectuar les trucades o escriure, siguin les persones de l’entorn les que estiguin atentes a la situació i es posin en contacte directament amb el servei 900 900 120. També es pot contactar per WhatsApp al 671 778 540.

– El Ministeri d’Igualtat ha posat a disposició de les dones que ho necessitin un servei d’atenció psicològica immediata via WhatsApp a aquests dos números de telèfon: 682916136 / 682508507.

– També es pot trucar al 016, on es presta el servei telefònic d’informació i assessorament jurídic en violència masclista. També es poden fer consultes a través del servei 016 en línia: 016-online@mscbs.es.

Es pot consultar la guia en el següent enllaç https://www.llagosta.cat/media/repository/guia.pdf

Publicitat

Publicitat

Més notícies