Dissabte, 27 abril 2024
15.1 C
La Llagosta

Fort increment de l’atur durant aquest temps d’alarma pel coronavirus

La Llagosta no ha estat immune als efectes del coronavirus en el món laboral. L’atur a la nostra localitat s’ha incrementat fortament durant el mes de març en 75 persones. El nombre de veïns i veïnes inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) arriba a 918, una xifra que no es donava des de març de 2017, quan la desocupació va afectar a 970 persones.

La taxa d’atur a la nostra localitat s’ha situat el en 14,24 %. La variació absoluta respecte al mes de març del 2019 és de 61 persones més desocupades. L’augment de l’atur masculí ha estat més intens que el femení. 42 homes s’han quedat sense feina aquest passat mes de març, davant les 33 dones. Tot i això, continua havent més dones que homes a l’atur, 523 davant 395.

Per sectors, el de serveis és el més castigat en aquesta situació d’alarma pel coronavirus amb 68 persones més a l’atur en aquest sector, arribant a les 653. El sector industrial és el segon més nombrós, amb 149 persones aturades, tot i que es manté estable. La construcció registra cinc persones aturades més, arribant a les 68; el col·lectiu sense ocupació anterior té dues persones més sense feina i se situa en 41 i el de l’agricultura es manté en les set persones aturades.

Una altra dada aportada per l’Observatori del Treball i Model Productiu és l’ocupació que desenvolupaven les persones que es troben en situació d’atur, destacant les 22 que eren treballadors de la restauració i venedors, aquest grup de demandants de feina és el més nombrós, amb 193 inscrits a l’OTG. El col·lectiu de persones que desenvolupaven ocupacions elementals s’ha incrementat en 20. Ell nombre de tècnics i professionals de suport ha crescut en 10 persones. La resta de nous aturats es reparteixen en diferents col·lectius.

Per durada en situació d’atur, ens trobem amb dos segments que han experimentat augments significatius, els que porten fins a tres mesos en situació d’atur, que en son 78 més, i els que porten de sis a nou mesos, amb dinou persones més. A l’altre extrem, hi ha el grup que porta de tres a sis mesos aturats, que ha baixat en divuit persones.

Per edats, pràcticament tots els grups han vist com creixia el nombre de persones aturades. Els grups més nombrosos són els que superen els 40 anys, amb totes les franges registrant més de 100 aturats.

Al Vallès Oriental, l’atur s’ha incrementat en 1.036 persones i arriba a les 22.813 i la taxa d’atur se situa en el 11,57 %. Aquesta xifra del nombre de persones sense feina no es donava des de desembre de 2017, quan es va arribar a les 22.943.

Publicitat

Publicitat

Més notícies