Dijous, 01 desembre 2022
9.5 C
La Llagosta

S’obren els serveis virtuals de les biblioteques a tota la ciutadania

La Diputació de Barcelona ha obert els serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals a tots els residents de Catalunya encara que no disposin de carnet de la biblioteca. Aquesta mesura s’ha pres arran de l’augment de demanda dels serveis bibliotecaris arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya, el passat 13 de març per la crisi del coronavirus.

Així, qualsevol ciutadà que ho sol·liciti a través del formulari corresponent podrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes, però també les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns. 

Precisament són aquest tipus de serveis virtuals els que més han crescut els darrers dies, en què la població ha estat confinada a casa. Així, la mitjana diària de préstecs al servei d’eBiblio ha passat de 907 préstecs en el període anterior al 14 de març a 2.523 préstecs diaris a partir del 14 de març. Es tracta d’un augment que també s’observa en altres casos, com en l’ús d’Audiomol (audiollibres) o en les visites a In-edit TV. 

Cada usuari podrà agafar en préstec fins a quatre llibres simultàniament amb un màxim de trenta llibres al mes i podrà veure dues pel·lícules diàries sense límit mensual.

Es prorroguen els préstecs de documents vigents fins al 21 d’abril

A conseqüència del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya, des de la Diputació de Barcelona també s’ha decidit prorrogar tots els préstecs de documents vigents fins al 21 d’abril, ampliar el termini per recollir els documents reservats a 30 dies, i tancar totes les bústies de retorn de documents de les biblioteques per evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans.

Publicitat

Publicitat