Divendres, 19 abril 2024
9.8 C
La Llagosta

L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Marina participa al projecte Servei Comunitari


L’Institut Marina de la Llagosta ha iniciat aquest any el projecte Servei Comunitari. Aquesta és una iniciativa que ha posat en marxa aquest curs el Departament d’Educació de la Generalitat i que l’Institut Marina ja va experimentar en cursos passats com a prova pilot.

Servei Comunitari és una acció educativa, de caràcter obligatori, orientada a desenvolupar la competència social i ciutadana, en la qual els alumnes de 3r o 4t d’ESO han de realitzar un servei a la comunitat, aplicant els seus coneixements, capacitats i habilitats. A la Llagosta és l’alumnat de 4t d’ESO el que participa al projecte. Cada alumne haurà de realitzar aproximadament unes deu hores de servei comunitari fora del seu horari lectiu.

Aspayfacos

En el marc d’aquest projecte, aproximadament una vintena d’aquests joves participaran al projecte Quedem divendres? Els alumnes de l’Institut Marina compartiran experiències i una estona amb els usuaris de l’entitat Aspayfacos. La primera jornada es va desenvolupar divendres passat. En grups de quatre, els estudiants estaran unes quatre sessions participant a les activitats d’Aspayfacos.

El coordinador del projecte a l’Institut Marina, Josep Boza, ha indicat que “els alumnes s’han mostrat molt contents amb aquesta primera experiència i des d’Aspayfacos també han expressat la seva satisfacció”.

A més d’aquesta acció amb Aspayfacos, l’Institut Marina també ofereix altres dues possibilitats en el marc del Servei Comunitari, el Projecte Buddy, on els alumnes van algunes tardes a les escoles públiques de Primària del nostre municipi i ajuden els escolars en determinades matèries, com anglès, plàstica o a cuidar l’hort, i la Fira de Robòtica, que se celebrarà al mes de maig. Boza ha explicat que “la intenció és subscriure altres convenis de col·laboració per als propers cursos, com per exemple amb l’Ajuntament”. En total 120 estudiants de 4t d’ESO prendran part en aquest projecte educatiu.

Publicitat

Publicitat

Més notícies