Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

L’atur baixa al mes de febrer en vuit persones a la Llagosta

Al mes de febrer, l’atur va disminuir a la nostra localitat en vuit persones. A final del mes passat, hi havia 843 veïns i veïnes de la Llagosta inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Això suposa una taxa d’atur del 13,07%.

Els nivells d’atur se situen aproximadament en els de fa un any, quan hi havia 844 persones desocupades. En dotze mesos, hi ha a la nostra població quatre dones menys sense feina i tres homes més aturats.

Si es fa la comparativa amb el mes de gener, l’atur femení ha baixat en set dones i el masculí, en un home. Tot i això, el nombre de dones sense feina és superior al d’homes 490 davant de 353.

Per franges d’edat, el comportament ha estat força variable. Destaca el descens en el grup de 45 a 49 anys, amb nou persones menys aturades, i el de 30 a 34, amb set aturats menys. El col·lectiu que més ha crescut és el que va de 60 a 64 anys, amb cinc inscrits més a l’OTG. El grup més nombrós és de 55 a 59 anys, amb 137 persones aturades.

Per nivell de formació, el gruix de persones aturades el formen els que tenen estudis primaris (EGB o ESO), amb 546 persones. Aquest col·lectiu és el que més ha baixat en el nombre d’aturats, amb cinc menys, seguit dels que tenen estudis post-obligaotris, amb quatre. En aquest cas, els universitaris de primer cicle són el grup menys nombrós, amb onze persones desocupades.

Per sectors econòmics, al mes de febrer, l’atur va créixer en el de serveis, amb sis nous aturats, que sumen en total 585 persones inscrites a l’OTG. A l’altre extrem, se situa la construcció amb vuit persones menys aturades, arribant a les 63 . Al sector industrial, el mes passat va acabar amb 149 persones sense feina, tres menys que al gener; les mateixes que van disminuir al col·lectiu sense ocupació anterior, que es van quedar en les 39. Per últim, el sector agrari es va estabilitzar en set persones aturades.

Al Vallès Oriental, l’atur va créixer en 20 persones. La taxa d’atur comarcal es va situar en l’11,05%, amb 21.777 persones sense feina.

Publicitat

Publicitat