Dijous, 01 desembre 2022
9.5 C
La Llagosta

L’atur varia poc al gener, pujant en tres persones

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes de gener en tres persones. Això fa que la taxa de desocupació se situï en el 13,2%. A 31 de gener, hi havia 851 veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat. Això són dues persones més que ara fa un any.

Les darreres dades de l’atur continuen mostrant una major desocupació entre les dones, que arriben a les 497, davant dels 354 homes. Tot i això aquesta diferència es va reduint a poc a poc. Ens els darrers dotze mesos, les dones han baixat en vuit aturades menys, mentre que els homes s’han incrementat en deu.

Per edats, pràcticament totes les franges han experimentat un augment del nombre de persones sense feina, destacant la que comprèn entre els 45 i els 49 anys, amb deu persones més aturades. Per contra, la franja entre els 40 i els 44 ha disminuït en dotze persones i la de menors de 20, en set.

Per durada en situació d’atur, els dos extrems continuen sent els més nombrosos. Els que porten fins a tres mesos buscant feina són 264 i els que ja fa més de dos anys que estan desocupats en són 206.

Pel que fa als sectors econòmics, el que registra un major nombre de persones demandants és el del serveis, amb 579, que es manté estable respecte al desembre. El segueix la indústria, amb 152 persones aturades, cinc menys que el més anterior; la construcció amb 71 demandants, dotze més que al desembre; el col·lectiu sense ocupació anterior, que amb cinc aturats menys es queda en les 42 persones; i el de l’agricultura, que registra un demandant més i arriba a les set persones desocupades.

Si tenim en compte el nivell de formació de les persones en situació d’atur, el col·lectiu més nombrós continua sent el de persones que tenen els estudis obligatoris, amb 551, set menys que al desembre. Tan sols els universitaris han registrat un lleuger descens, amb quatre aturats menys. La resta han experimentat increments.

Al Vallès Oriental, l’atur ha pujat en 80 persones, fins a les 21.757, el que representa una taxa de desocupació de l’11,16%.

Publicitat

Publicitat