Divendres, 02 desembre 2022
8.2 C
La Llagosta

Dos joves llagostencs obtenen una beca de la Fundación Amancio Ortega

Dos alumnes de l’Institut Marina han obtingut una beca per estudiar als Estats Units i al Canadà l’equivalent al primer de Batxillerat. Lucia Fuentes Garrido anirà als Estats Units i Dani Millán Marco al Canadà. Els dos joves, que cursen 4t d’ESO, han passat un procés de selecció entre els milers de joves que s’han presentat per obtenir una de les beques que atorga la Fundació Amancio Ortega.

La beca els donarà l’oportunitat d’estudiar durant un any a l’Amèrica del Nord. L’estada la faran amb famílies d’acollida. La Fundació de l’empresari gallec gestionarà després la convalidació dels estudis a Espanya. Els joves marxaran a final d’agost o principi de setembre i passaran deu mesos a l’altra banda de l’Atlàntic.

El camí per arribar al procés de selecció ha estat diferent en els dos casos. Dani Millán ja fa temps que tenia clar que es volia presentar a la convocatòria d’aquestes beques per a alumnes de 4t d’ESO. Des que cursava primer que va seguint el tema. Millán ha explicat que “la meva mare em va parlar d’aquestes beques i jo vaig buscar informació per internet, sobretot vídeos de Youtube, em va agradar i vaig dir, doncs sí, jo vull presentar-me”. Lucia Fuentes tenia com a objectiu “viure algun temps a l’estranger quan sigues més gran, el meu pare ho sabia, va veure a princi d’aquest curs les beques i m’ho va comentar”. Dos alumnes més de l’Institut també ho han provat sense èxit.

Lucia i Dani són dos dels 600 joves de tota Espanya que el curs vinent aniran becats al Canadà o als Estats Units. La Fundació Amancio Ortega atorga 100 beques a Galícia i les altres 500 a la resta de l’estat. A finals de novembre de l’any passat es van fer les proves escrites i del 13 al 24 de gener passat, les proves orals i les entrevistes als que van superar la primera fase. Lucia ha indicat que ella no s’ha preparat especialment les proves, considera “que si se’t dona bé l’anglès, sabran que jo sé fer-ho, que no he hagut d’estudiar més per a les proves, sinó que vegin que ja tens la llengua incorporada”. Dani ha comentat que, a més de les proves, “et fan una sèrie de preguntes per veure el teu perfil psicològic i saber si pots aguantar deu mesos a l’estranger, com reaccionaries davant d’un problema, com has superat alguna situació traumàtica,…”

Pel que fa a la futura estada als Estats Units, Lucia creu que “al principi serà mot difícil, de cop i volta passes d’escoltar-ho tot en castellà o català a tot en anglès. Sí que saps l’idioma, saps parlar-ho, desenvolupar-te, però és com una bufetada de cop, t’has d’acostumar a la seva cultura, al seu horari,…, hi ha moltes coses que al principi costaran”. Per al Dani, els deu mesos que passarà al Canadà “la dificultat principal no seria tant l’idioma, sinó més la forma de relacionar-me amb les persones, els costums, les tradicions. Jo tinc moltes ganes de viure la festa Halloween, que no és la mateixa que fem aquí”.

Publicitat

Publicitat