Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament es posiciona en contra de la supressió de jutjats de violència de gènere

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir, amb el vot a favor de tots els grups municipals, una moció de suport al manteniment de diversos jutjats de violència sobre la dona. La proposta es va incloure a l’ordre del dia del ple amb caràcter d’urgència.

El Consistori es posiciona així en contra de la proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suprimir alguns jutjats de violència de gènere, entre ells el de Mollet del Vallès.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta, Melania Beltrán, va dir ahir que el tancament de jutjats “no facilita la tasca de denúncia i fa més vulnerables a les víctimes”.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Xavier Cols, va indicar que “s’ha de mantenir un servei de proximitat”, mentre que la regidora de LLEC, Eva Miguel, va explicar que, en aquest cas, “no s’ha de donar cap pas enrere”. Aquest va ser un dels punts que es van tractar en el ple ordinari de gener.

Durant la sessió, es va aprovar per unanimitat el contingut i la signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de la Llagosta per a la gestió i la prestació del servei d’ajuda a domicili. L’alcalde, Óscar Sierra, va explicar que aquest conveni s’ha de renovar cada quatre anys i va recordar que “tracta sobre un bon servei que utilitzen moltes famílies de la Llagosta”.

També es va donar llum verda amb el suport de tots els grups a una modificació de l’aprovació del conveni per a la prestació d’assistència en matèria de compatibilitat i eficiència energètica del Consell Comarcal del Vallès Oriental a l’Ajuntament de la Llagosta.

En aquesta sessió, també es va aprovar el compte d’explotació corresponent a la gestió de l’Escola Bressol Municipal Cucutras durant el curs escolar 2018-2019 amb un resultat favorable a l’empresa que s’encarrega d’aquest servei de 77.109 euros. La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va assegurar que l’estalvi per a les arques municipals, respecte al curs 2017-2018, és d’uns 23.000 euros. Jiménez va afegir que hi ha un gran nivell de satisfacció entre les famílies usuàries de l’EBM Cucutras.

El Ple també va desestimar per unanimitat la sol·licitud de l’Asociación de Transportistas de La Llagosta referent a la participació de l’Ajuntament en part de les despeses de manteniment de l’aparcament de vehicles industrials i comercials del sector de Can Donadéu.

Publicitat

Publicitat