Dijous, 25 abril 2024
14.9 C
La Llagosta

La primera fase de reforma de Can Baqué, gairebé acabada

Les obres de la primera fase de reforma de la històrica masia de Can Baqué estan pràcticament acabades. La rehabilitació ha estat executada, per encàrrec de l’Ajuntament, per l’empresa RÈCOP Restauracions Arquitectòniques amb un pressupost d’uns 200.000 euros.

La primera fase de remodelació de Can Baqué ha consistit en la realització d’actuacions prèvies (neteja i desinfecció de l’interior de l’edifici); demolicions d’elements d’obra no aprofitables i desmuntatges i en la rehabilitació de façanes, entre d’altres. Per donar per acabada la primera fase, falta fer una restauració de la porta d’entrada a l’edifici i instal·lar uns elements per evitar que els coloms puguin malmetre la masia i el seu entorn. Això es realitzarà en les properes setmanes.

Posteriorment, durant aquest any, l’Ajuntament organitzarà un procés participatiu per tal que sigui la ciutadania la que decideixi quins usos se li donaran a la masia. Després, es redactarà el projecte i s’executarà una única fase per acabar la reforma de Can Baqué.

En un primer moment s’havia planejat fer la rehabilitació d’aquest edifici en tres fases, però finalment es realitzarà la reforma en dues. La coberta i algunes actuacions de fusteria, previstes per a la primera fase, es faran més endavant per poder optimitzar millor els processos de la rehabilitació i fer una actuació que millori l’eficiència energètica de l’edifici. Al final de tot, es realitzarà l’últim tractament a la façana, que encara no té l’acabat definiu.

“Estem contents de com s’ha fet l’obra de la primera fase, que ha estat un primer pas per aturar el deteriorament de Can Baqué”, ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Llagosta, Marc Ruiz. “Ara arribarà el moment que la ciutadania decideixi sobre l’ús que se li ha de donar a aquest equipament amb l’assessorament de personal tècnic”, ha avançat Ruiz.

La masia de Can Baqué és propietat de l’Ajuntament i va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local pel Ple del Consistori l’any 2011.

Publicitat

Publicitat

Més notícies