Dissabte, 28 gener 2023
4.3 C
La Llagosta

Isaac Baca: “Ara mateix estem en una etapa de transició”

Nou president de la Penya Blaugrana de la Llagosta. Llagostenc de 37 anys, enginyer i amant del Barça. Li agrada el pàdel i córrer. Baca és la cara visible de les set persones que s’han posat al capdavant de l’entitat amb l’objectiu d’organitzar activitats a la seva seu, situada a la plaça d’Anne Frank, que mobilitzin els culés de la nostra localitat.

Culé de tota la vida?
Culé de tota la vida, des de petit. El meu pare em va inculcar els colors verd i blancs, del Betis, però jo vaig tirar pel blaugrana. Al final ho va acceptar, ell també és una mica culé.

Què és el que et va impulsar a presidir aquest nou projecte?
Va ser una decisió que vam prendre entre set amics i em va tocar ser president perquè sóc soci del Barça, amb abonament al Camp Nou. Em vaig presentar com a president, per una qüestió pràctica, però és una figura més de la directiva, de l’organigrama de la Penya. Jo considero que tot l’equip és un en totes les decisions que prenem. El president és un més, has de fer un organigrama i posar uns càrrecs però ser o no president és una qüestió anecdòtica per a mi.

Qué us heu plantejat com a nova junta de la Penya Blaugrana?
El primer que volem és modernitzar una mica la Penya. Venim d’una antiga junta que eren més grans que nosaltres. Nosaltres som més joves i a nivell comunicatiu volíem estar més en sintonia amb els nous temps. Per això, uns dels primers passos ha estat tenir presència a les xarxes socials, hem obert una pàgina de Facebook, hem creat un perfil d’Instagram i també tenim el grup de Whatsapp.

A més, organitzeu noves activitats.
Sí, el primer esdeveniment que hem organitzat com a penya ha estat un tast de cerveses amb la participació de 30 socis, que va tenir molt bona acollida. A la propera reunió de la junta farem tot el calendari d’activitats del 2020. Una de les primeres coses que farem és un sorteig d’una samarreta de Messi, signada pel mateix Messi, entre totes les persones sòcies. La rifa es farà coincidint amb el derbi de Barcelona entre l’Espanyol i el Barça i realitzarem el sorteig com un acte previ a la celebració del partit.

Quin seria un dels principals objectius que us proposeu?
Volem ampliar la base social de la Penya. Ens hem trobat amb una massa social d’uns 100 socis i, a poc a poc, ja anem incrementant aquesta quantitat. Aquest és l’objectiu més important.

A més, voleu socis que es vegin acollits i que es trobin amb una Penya activa.
Evidentment, aquesta és la idea principal. Ja hem parlat amb diversos socis, sobretot gent més jove, que agraeix aquest tipus d’actes que es van fent i que es doni més visibilitat a la Penya. Al poble hi ha molta gent que és molt culé i que li agrada venir a la Penya per veure el futbol amb la família blaugrana.

Com viviu els partits a la Penya?
Molt bé. Hem introduït una nova fórmula, que és que abans del partit fem una porra, simbòlica, d’un parell d’euros per participant, i la veritat és que té força èxit, la gent ve amb il·lusió, perquè veu el partit amb ganes i després, si es porten un premi, està bé, això alegra al soci.

En quin moment està la Penya ara?
Ara mateix estem en una etapa de transició. Venim d’una directiva que ha estat bastants anys; des d’aquí, volem agrair tot el que han fet, i que ha decidit donar el pas de dir fins aquí. Ens vam proposar tirar de l’entitat i ara intentem que la transició sigui el més ràpida possible i treballar per atraure més gent. Ara veiem a la gent amb il·lusió i tots, tant socis nous com socis antics, ho agafen amb bona actitud, ens agraeixen que fem aquest tipus de coses.

Com definiries l’actual junta?
Supertreballadora. Treba­lla­do­ra i amb moltes ganes, això és fonamental per a mi. Tots aporten, tots donen la seva opinió i tot és constructiu. Gràcies a això i que tots volem aportar el nostre gra de sorra ens va molt bé, perquè aconseguim ser un únic equip en la mateixa direcció.

El que sí que es veu a la Penya Blaugrana de la Llagosta és una gran diversitat de gent.
Sí, aquesta és la idea, la Penya Blaugrana, els colors blaugrana, no entenen d’edats, volem acollir tant els més petits com els més grans, ens agradaria que fossin socis els pares, les mares, els fills, els avis,… Tothom és benvingut a la Penya Blaugrana de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies