Divendres, 02 desembre 2022
7.4 C
La Llagosta

El nombre de donacions s’ha incrementat a la Llagosta durant el 2019

L’any 2019 es van aconseguir a la Llagosta 452 donacions, això fa que les captacions de sang a la nostra localitat es vagin incrementat a poc a poc. L’any 2018 hi va haver 332 donacions i el 2017, 318, tot i que el nombre de visites del Banc de Sang va ser inferior aquests anys respecte al 2019. L’any passat 57 persones van donar sang per primera vegada a la Llagosta.

El Banc de Sang ens ha visitat dues vegades durant aquestes festes i no una, com era habitual. Les captacions es van fer el dimarts 31 de desembre, al matí, i el dijous 2 de gener, a la tarda. El dia 31 es van aconseguir 21 donacions i un nou donant, el dia 2 el nombre de donacions va ser de 27 i tres nous donants. Durant els dos dies, set persones més es van apropar a donar sang, però no ho van poder fer per diferents motius.

Amb la de desembre, el Banc de Sang ha fet a la Llagosta sis captacions durant el 2019, les quatre primeres en horari de matí i tarda. Al gener de l’any passat es va arribar a les 85 donacions, a l’abril es van quedar en 75, a la captació del juliol en van ser 103, al setembre 79, a la captació del novembre a l’Escola Gilpe van donar 89 persones i al desembre, que va ser només de matí, 21 persones.

Marató de sang
A tot Catalunya, durant les festes de Nadal les donacions de sang cauen un 25 per cent. Actualment calen 10.000 donacions per atendre els malalts després de festes. Per aquest motiu, el Banc de Sang farà una Marató de donants de sang als principals hospitals de Catalunya. La Marató es farà dels dies 10 al 17 de gener.

Publicitat

Publicitat