Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

El 2019 acaba amb un repunt del nombre de persones sense feina

La Llagosta ha acabat l’any amb 848 persones aturades, 31 més respecte al 31 de desembre de 2018. El mes passat es van registrar 17 veïns i veïnes més de la nostra localitat a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), el que representa una taxa de desocupació del 13,03 %.

Les dones continuen sent les més perjudicades per l’atur. El desembre va acabar amb 496 dones sense feina, onze més que al novembre, davant 352 homes, sis més que el mes anterior. Si tenim en compte les dades anuals, la diferència és major, vuit homes més aturats durant el 2019 i 23 dones més.

Per edats, al desembre només han disminuït la franja dels menors de 20 anys, en 4 persones, i la de més de 55, en dues. Respecte a les dades de fa un any, el comportament és molt divers, va des dels 23 aturats més majors de 55 anys, a la disminució de 18 persones en la franja de 30 a 34 anys. El grup més nombrós és el de 55 a 59 anys, amb 131 aturats i el que menys atur registra, sense tenir en compte als de més 64 que no n’hi ha cap, és el grup de menys de 20 anys, amb quinze persones registrades a l’OTG.

Per durada en situació d’atur, es continua donant el major nombre de demandants en els dos extrems, les persones que porten menys de tres mesos a l’atur, amb 236, i les que porten més de 24 mesos, amb 205 aturats. El més passat el col·lectiu que més va patir la desocupació va ser el format per veïns i veïnes de la Llagosta que estan entre tres i sis mesos sense feina, amb 33 nous aturats.

Per sectors, el de serveis és el que ha registrat un augment més considerable de desocupats, amb disset persones més aturades. La desocupació en el sector industrial ha crescut en set persones, el de la construcció ha disminuït en tres i els que no tenien ocupació anterior ha baixat en quatre. El sector agrícola es manté estable.

Al Vallès Oriental, l’atur ha crescut al desembre en 64 persones. L’any va acabar amb 21.677 nous inscrits a l’OTG, amb una taxa d’atur del 10,99 %. La variació anual comarcal és de 100 persones menys aturades.

Publicitat

Publicitat