Dijous, 25 abril 2024
12.9 C
La Llagosta

Demà, nova captació de sang a la Llagosta

El Banc de Sang farà demà dimarts una nova captació a la nostra localitat. Un equip mòbil s’instal·larà al Casal d’Avis al matí, entre les 9 i les 13 hores. El Banc de Sang fa una crida especial, ja que la reserva d’alguns grups sanguinis en aquest moment és crític.

La tradicional captació de sang de final d’any a la Llagosta registrarà canvis en aquesta ocasió. Si habitualment el Banc de Sang visita la Llagosta durant tota una jornada seguida, aquest any vindrà un dia pel matí, demà 31 de desembre, i un altre dia per la tarda, concretament el 2 de gener, de 16.30 a 20.30 hores. Les dues captacions es faran al Casal d’Avis.

Reserves en estat crític

Els grups sanguinis que estan més necessitats hores d’ara són l’AB-, només en queda per a dos dies, i el B-, que només n’hi ha per a tres dies. Els grups O+ i O- tenen reserves per a cinc dies i l’A- per a sis dies. Els únics grups sanguinis que tenen reserves per garantir la demanda són l’A+ i l’AB+.

Per donar sang només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i estar bé de salut. Abans de la donació, l’equip de professionals fa un petit qüestionari per verificar que la persona donant està en condicions de poder fer-ho.

Publicitat

Publicitat

Més notícies