Dimecres, 15 maig 2024
16.1 C
La Llagosta

L’Ajuntament retira un niu de vespa asiàtica

Una empresa especialitzada, contractada per l’Ajuntament, ha retirat aquest matí un niu de vespa asiàtica de grans dimensions que hi havia a la zona de la Chopera, entre l’autopista C-33 i la línia de tren d’alta velocitat. Per fer aquesta operació, s’ha necessitat una gran plataforma elevadora.

Aquest niu havia estat detectat fa un mes, però no s’ha pogut procedir a retirar-lo fins avui per la complexitat de l’operació, que requeria d’una gran plataforma elevadora, que ha estat llogada per l’Ajuntament. Aquest és el segon niu d’aquestes característiques que s’ha hagut de retirar a la Llagosta.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un contenidor que venia de la Xina. Posteriorment, es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius. S’estima que la velocitat d’expansió ha estat de 100 km/any.

La vespa asiàtica adulta s’alimenta de líquids dolços (nèctar i mel) i també de fruita madura. Les larves s’alimenten d’abelles i d’altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius.

La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Aprofita les valls fluvials i evita les poblacions pures de coníferes.

No és especialment agressiva per a les persones, però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.

Publicitat

Publicitat

Més notícies