L’atur baixa per segon mes consecutiu a la Llagosta

0
138

L’atur a la Llagosta va baixar al novembre en onze persones. Aquest és el segon mes consecutiu de descens de la desocupació a la nostra localitat, trencant la tendència general a l’alça a Catalunya i a Espanya. La taxa d’atur s’ha situat en el 12,78%.

A 30 de novembre hi havia a la Llagosta 831 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), 346 homes i 485 dones. A l’igual que a l’octubre, la baixada de l’atur s’ha registrat en el col·lectiu femení. Tot i això, la variació respecte al mes de novembre de l’any passat és de tretze dones més aturades i set homes més.

Per grups d’edat, el nombre de persones aturades ha variat poc, destacar el de 45 a 49 anys, que s’ha incrementat en nou i el de 20 a 24, que ha baixat en tretze. El grup més nombrós és el de 55 a 59 anys, amb 132 persones sense feina, i el que menys el de menors de 20 anys, amb dinou veïns i veïnes de la nostra localitat aturats. Cas apart és el de majors de 64 anys, que no registra cap situació d’atur.

Una altra dada destacada és la durada en situació d’atur. Com va sent habitual, els dos col·lectius més castigats per la desocupació són els que porten fins a tres mesos inscrits a l’OTG, amb 273 persones, i el de llarga durada, amb 204 persones que ja fa més de 24 mesos que estan a l’atur.

Per nivell d’estudis, els que més feina han trobat són els que tenen estudis secundaris obligatoris o l’antiga EGB, amb 9 persones aturades menys. Tot i això aquest col·lectiu és el més nombrós, amb 546 persones sense treball. El grup que més s’ha incrementat és del de persones que tenen primer cicle d’estudis universitaris amb quatre nous aturades. Aquest col·lectiu només registra quinze desocupats.

Per sectors, han registrat un descens de l’atur el que agrupa a les persones sense ocupació anterior, en nou persones, i el de serveis, en set. Per contra, el sector industrial ha creat cinc aturats més. Tant la construcció com l’agricultura es mantenen estables. On es registra un major nombre de persones demandants és en el sector serveis, amb 562.

Al Vallès Oriental, al novembre també ha baixat l’atur. El nombre de desocupats es va quedar en 21.613, això són 200 menys que a l’octubre, amb una taxa de desocupació del 10,87 %. A Catalunya l’atur s’ha incrementat en 2.915 persones i a Espanya en 20.525 persones.

Publicitat