Diumenge, 03 desembre 2023
9 C
La Llagosta

La Diputació assumirà la gestió informàtica del padró

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va ratificar ahir per unanimitat, durant la sessió ordinària de novembre, el decret d’Alcaldia pel qual a partir d’ara serà la Diputació de Barcelona la que s’encarregarà de la gestió informàtica del padró d’habitants de la Llagosta. Això suposarà un estalvi per a les arques municipals, ja que aquest servei l’oferirà la Diputació de forma gratuïta.

Fins ara, era el mateix Ajuntament el que gestionava el padró amb una despesa anual d’uns 2.500 euros pel manteniment del programa contrac­tat amb una empresa privada. A més, el Consistori havia de comprar ara un nou programa, ja que la versió actual havia quedat desfasada.

Amb l’encàrrec a la Diputació, l’Ajuntament no haurà de comprar el programa. La Diputació disposa d’unes eines més modernes per gestionar el padró i d’això també es beneficiarà la Llagosta.

“Teníem un programa obsolet i, amb l’encàrrec a la Diputació, ens estalviarem uns 10.000 euros en aquest mandat”, va dir ahir el regidor de Societat del Coneixement de l’Ajuntament de la Llagosta, Fran Ruiz.

Durant la sessió, també es va ratificar per unanimitat el decret d’Alcaldia d’adhesió de l’Ajuntament al manifest institucional del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

A més, es va aprovar per unanimitat la renovació del conveni per a la prestació d’assistència en matèria de compatibilitat i eficiència energètica del Consell Comarcal del Vallès Oriental a l’Ajuntament de la Llagosta. El president de l’Àrea de Planificació i Territori, Jordi Jiménez, va recordar que, gràcies a l’acord amb el Consell Comarcal, l’any passat es va aconseguir un estalvi de més de 6.000 euros en la despesa elèctrica.

Durant el ple es va aprovar una moció, presentada pels grups municipals del PSC i de LLEC, en representació de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, de rebuig de la Llei de contractes de serveis a les persones, l’anomenada Llei Aragonès. El text va comptar amb el vot a favor dels grups municipals del PSC i LLEC; en contra de Cs i amb l’abstenció d’ERC.

Una altra moció, presentada pel grup municipal d’ERC, en resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes, va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs i a favor d’ERC i LLEC. ERC va retirar una altra moció de suport als detinguts en l’anomenada Operació Judes.

Abans del ple, tots els regidors van rebre per part de l’Ajuntament uns gots reutilitzables que substitueixen als de plàstic que es feien servir fins ara als plens.

Publicitat

Publicitat

Més notícies