Dimarts, 29 novembre 2022
10.3 C
La Llagosta

L’Institut Marina torna a participar en el programa Erasmus+

L’Institut Marina de la Llagosta ha estat seleccionat novament per participar en un nou projecte Erasmus +, en aquest cas Health To Meet You per fomentar pràctiques positives en relació amb la salut entre alumnat, professorat i la resta de la comunitat educativa. El projecte avarca diferents aspectes com l’emocional, el nutricional o el medi ambient.

El centre educatiu de la nostra localitat acull aquesta setmana la visita del professorat dels instituts que participen al projecte, procedents de Turquia, Croàcia, Àustria, Letònia i Txèquia. Tres membres de cada institut prenen part d’aquesta trobada, o mobilitat, com s’anomena al programa Erasmus +. Els participants al projecte van arribar diumenge a Barcelona i ahir dilluns ja van visitar l’Institut Marina. Avui, els professors i les professores europeus realitzen una visita pel nostre municipi. La regidora d’Educació Secundària i Formació Contínua d el’Ajuntament de la Llagosta, Melania Beltran, ha estat l’encarregada de donar-lis la benvinguda i acompanyar-los en el recorregut pels principals indrets de la nostra localitat.

Aquesta és la primera mobilitat del projecte Erasmus + Health To Meet You. La setmana estarà dedicada a treballar l’educació emocional, un dels temes del projecte. Fins divendres, el professorat analitzarà les activitats que s’estan fent a l’Institut a l’entorn del projecte i prepararan les properes mobilitats que es faran amb l’alumnat. Al febrer visitaran Croàcia i al curs 2020-2021 aniran a Àustria. En aquestes trobades participaran quatre alumnes de cada centre, en total 24, que seran acollits per famílies dels instituts de cada població. El professorat assistirà durant els dos cursos que dura el programa a dues mobilitats més, a Txèquia i a Turquia.

La coordinadora del projecte Erasmus + a l’Institut Marina, Raquel Abad, creu que “aquest projecte ajuda a l’alumnat, que és el seu principal beneficiari, i al professorat a obrir les ments, trencar prejudicis i treballar tant les competències com, sobretot, els valors”. Abad ha destacat que l’Erasmus + “és una oportunitat per als estudiants de l’institut públic de la Llagosta poder participar en un projecte que cada vegada té més qualitat”.

Segell de Qualitat Europeu

Prova d’aquesta qualitat és el Segell de Qualitat Europeu que ha rebut l’Institut Marina al mes d’octubre pel projecte Erasmus Ka2  Go For Literacy to Enlighten your Future que ha tingut una durada de dos anys (2017-2019). Aquest segell és el màxim reconeixement per a un projecte europeu que, en aquest cas, ha permès millores a l’hora de treballar les competències lingüístiques en les classes de l’Institut, innovar i fomentar el treball en equip. El de la Llagosta és un dels pocs instituts catalans que ha obtingut aquest reconeixement.

La regidora d’Educació Secundària i Formació Contínua, Melania Beltran, considera que el programa Erasmus + “ja està consolidat a l’Institut Marina. És una oportunitat magnífica per conèixer gent d’altres indrets. A més, permet donar a conèixer la Llagosta, un municipi que està molt a prop de Barcelona”. Beltran creu que “és enriquidor poder practicar l’anglès amb altres persones que tampoc el tenen com a idioma mare”.

Publicitat

Publicitat