La Biblioteca de la Llagosta introdueix una sèrie de millores

0
115

La Biblioteca de la Llagosta ha introduït noves millores gràcies a una aportació de la Diputació de Barcelona. Al costat de la porta d’entrada a Can Pelegrí, s’ha instal·lat una nova bústia de devolucions, que està operativa les 24 hores del dia, amb més capacitat i seguretat, amb retolació personalitzada i que permet retornar llibres de mida més gran.

A més, s’han canviat les cortines de les dues sales, ja que les antigues s’havien malmès amb el pas dels anys. S’han col·locat en dues tonalitats en funció de l’espai i permeten graduar la llum que entra de l’exterior.

A la sala infantil, hi ha dos nous bucs per a llibres de 0 a 6 anys com els que ja existien i s’han incorporat dos d’un model diferent per als llibres de lletra lligada i lletra de pal per als infants més petits. També, hi ha dos nous sofàs instal·lats a la zona de 0 a 6 anys. A més, s’han incorporat dos carros verticals, un a cada sala, per deixar els llibres consultats i que també facilitaran el treball intern.

A la secció de consulta a Internet de la sala d’adults, s’han substituït les antigues cadires amb rodes per quatre de noves, més còmodes i ergonòmiques. De cara a millorar la qualitat de les activitats que realitza la Biblioteca (videofòrum, hora del conte, presentacions i tallers), es disposa d’un nou equip i barra de so, un projector i una pantalla. Finalment, s’ha substituït una de les màquines d’aire condicionat, concretament la de l’entrada de la Biblioteca, a causa dels problemes de funcionament que presentava l’antic model.

Aquestes millores han estat possibles gràcies al Programa Complementari de Reforma i Millora d’Equipaments Locals sol·licitat per l’Ajuntament de la Llagosta a la Diputació de Barcelona, que ha aportat 14.000 euros de subvenció.

Durant, aquest any també s’han renovat els ordinadors del servei d’Internet i ha entrat en funcionament un nou servei d’impressions amb la possibilitat d’escanejar documents. A més, l’Ajuntament ha adquirit una nova taula més àmplia per ubicar l’ordinador d’accés al servei d’Internet i de la sala infantil.

Publicitat