Diumenge, 01 octubre 2023
26.6 C
La Llagosta

La riera de Caldes, més neta després de la recollida de residus de dissabte

Les persones que van participar dissabte en la neteja de la llera de la riera de Caldes al seu pas per la Llagosta van omplir deu saques de residus, a més de recollir deu pneumàtics. Aquest és el resultat de la jornada organitzada per l’Ajuntament en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Al llarg del matí, un grup de quinze persones van recórrer la riera equipats amb guants i saques per retirar escombraries de tot tipus. Dividits en parelles, es van repartir per zones tant riera amunt com baixant per la llera. Molts dels residus que es van recollir procedien del tram superior de la riera, que els aiguats van arrossegant com ara tovalloletes, plàstics, papers, roba o envasos entre d’altres. També es van retirar materials que la gent aboca a la llera, com pneumàtics, runes, carros de la compra,…

En dues hores i mitja, es van omplir les deu saques portades per a l’ocasió, a banda dels pneumàtics. Ara, l’empresa que es dedica a la neteja viària de la Llagosta, Sersa, s’encarregarà de recollir les saques per gestionar els residus.

Altres propostes

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Centre de Formació d’Adults organitza aquesta tarda una xerrada oberta a tota la ciutadania sobre medi ambient. L’activitat, que es farà a la mateixa escola, començarà a les 18 h. La conferència anirà a càrrec de Montserrat Soler i Garcès, tècnica del Departament de Gestió d’Infraestructures de l’Agència de Residus de Catalunya.

Durant aquests dies, les agents cíviques municipals estan visitant les escoles de la nostra localitat per convidar als infants a escriure desitjos medi ambientals i expressar quines aportacions es poden fer per millorar la nostra relació amb el planeta. Aquestes idees, formaran part de L’Arbre de la Vida, una instal·lació que es podrà veure a la planta baixa de Can Pelegrí a partir del divendres, 22 de novembre. En aquesta activitat, també participa el Centre d’Informació i Recursos per a Dones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies