Divendres, 02 desembre 2022
8.2 C
La Llagosta

Comencen les obres per millorar l’eficiència energètica del CEM El Turó

Aquest matí, han començat les obres per millorar l’eficiència energètica del Complex Esportiu Municipal El Turó. L’Ajuntament de la Llagosta invertirà 200.000 euros en aquesta actuació gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Les obres afectaran durant les tres properes setmanes a les sales ubicades a la segona planta de l’edifici. Aquests espais estaran tancats parcialment. No s’anul·larà cap classe dirigida. Els usuaris es poden informar a la recepció del CEM El Turó sobre l’afectació que tindran les obres cada dia en el funcionament dels serveis. Posteriorment, s’actuarà sobre la zona d’aigües.

El Consistori ha previst fer diverses actuacions per reduir el consum d’electricitat i d’aigua. La més important és el canvi del sistema de climatització i de reducció de la humitat a la zona d’aigües. Aquesta millora afectarà a la part de tota la instal·lació que té més consum. El nou sistema permetrà recuperar més calor i, amb la instal·lació del nou deshumectador, eliminar més humitat, el que suposarà un estalvi energètic d’entre el 20% i el 30% respecte al sistema actual. A aquesta actuació se suma la millora que s’ha fet del canal de desbordament de la piscina, que evita les fugues d’aigua que es donaven fins ara.

A les sales superiors, la de fitness, la d’activitats dirigides i la de ciclisme indoor, s’instal·larà un fals sostre d’aïllament. Això permetrà una millor climatització de la zona, tant a l’estiu com a l’hivern, a l’hora que una reducció del soroll. També està previst el canvi dels conductes d’aire, per evitar les pèrdues que té ara mateix. La darrera actuació serà el canvi d’il·luminació, amb la instal·lació de leds a bona part de l’equipament.

Publicitat

Publicitat