Dilluns, 06 maig 2024
16.9 C
La Llagosta

Aprovades inicialment les ordenances fiscals de 2020

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma inicial, durant la celebració d’un ple extraordinari, les modificacions de les ordenances fiscals per a l’any 2020. El punt va comptar amb el vot a favor del PSC i les abstencions d’ERC, LLEC i Cs.

La taxa d’escombraries s’incrementarà un 12%, és a dir, una mitjana d’uns dotze euros anuals per habitatge. El Consistori ha calculat que l’any que ve el cost del servei que ofereix el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental a la Llagosta s’apujarà un 34,4% per diferents motius, entre ells la renovació dels camions perquè puguin carregar lateralment els contenidors. L’Ajuntament assumirà una part important d’aquest increment, segons va explicar ahir la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

Des del Consistori, insisteixen en la necessitat de reciclar residus, ja que el tractament de les escombraries que van a parar als contenidors de rebuig és molt car.

El tipus de l’Impost de Béns Immobles no es tocarà, però la ciutadania sí que notarà un augment perquè es farà una actualització del 3% del valor cadastral dels habitatges.

Les tarifes dels usuaris del Complex Esportiu Municipal El Turó tindran un increment d’un 3%, un euro més mensualment de mitjana.

En l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Construccions i Obres, es proposa un canvi a la tarifa corresponent a les reformes de façanes. Així, es rebaixarà l’impost a pagar quan es tracti de petites reparacions de pintura d’aquests elements.

“Es planteja un expedient de modificació de les ordenances fiscals que pretén donar continuïtat al treball efectuat els anys anteriors, però que, en aquest cas, inevitablement, ha de preveure certs increments tarifaris de determinades ordenances, amb l’objectiu últim i necessari de garantir la qualitat i prestació dels serveis públics municipals”, segons Conchi Jiménez.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va explicar ahir que el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental comprarà més camions i més contenidors i vindrà més vegades a la Llagosta a recollir els residus.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Xavier Cols, va avançar que presentaran al·legacions a les modificacions de les ordenances, perquè no estan d’acord amb els increments plantejats respecte al CEM El Turó i el rebut de les escombraries.

La regidora de LLEC, Eva Miguel, va avançar que s’abstindrien en aquest punt i va recordar que havien plantejat una rebaixa del tipus de l’IBI.

L’edil de Cs, Jorge Sabanza, no va prendre la paraula durant el ple.

L’alcalde, Óscar Sierra, va mostrar durant la sessió la solidaritat del poble de la Llagosta amb les famílies i poblacions afectades pels darrers aiguats a Catalunya i a la resta d’Espanya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies